Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επεκτείνεται η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου της «Φιλαρμονικής» Πατρών

Επεκτείνεται η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μου...

Η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς

Το τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Γιάννη Παναγιωτόπουλο, επεκτείνει την υπάρχουσα ορχήστρα του τμήματος, η οποία λειτουργεί από το 2010.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς που διαθέτουν τουλάχιστον στοιχειώδη εξοικείωση με τα μουσικά τους όργανα: Λύρα (Πολίτικη, Κρητική, Ποντιακή), Ούτι, Λαούτο (Πολίτικο, Στεριανό, Κρητικό), Ταμπουρά - Σάζι, Κανονάκι, Κλαρίνο, Νέι, Φλογέρα, Κρουστά καθώς και κάποια από τα ευρωπαϊκά όργανα όπως Βιολοντσέλλο, Βιολί, Κοντραμπάσο. Η γνώση παρτιτούρας είναι υποχρεωτική.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας θα περιλαμβάνει κυρίως την Τροπική Μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου καθώς και της Λόγιας Μουσικής της Πόλης.

Επίσης, θα δημιουργηθούν επιμέρους σύνολα στο Ούτι, στα οποία θα εντρυφήσουμε πέραν του παραδοσιακού ρεπερτορίου, σε ρεπερτόρια άλλων σχολών όπως τούρκικη, αραβική, ιρακινή, καθώς και ένα σύνολο Λύρας το οποίο θα απαρτίζεται από διάφορα είδη (Πολίτικη, Κρητική, Ποντιακή) και μεγέθη Λύρας (τσελόλυρα, σοπράνο, άλτο) σε ενορχηστρώσεις βυζαντινής και λόγιας μουσικής αλλά και σε ρεπερτόριο σύγχρονης μουσικής με στοιχεία αυτοσχεδιασμού, αντίστιξης, κ.ά.

Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 11:00-13:00 στο χώρο του Ωδείου.  Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες: Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7, Πάτρα, τηλ: 2610-277 740, site: http://www.fe-odeiopatron.gr/, e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture