Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Καρλιαύτη, Μπίρμπα και Σταματιάδου διαχωρίζουν με κοινή ανακοίνωση τη θέση τους

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Καρλιαύτη, Μπίρμπα και Στ...

Ζητούν να γίνουν αλλαγές αλλιώς η προτεινόμενη σύμβαση δεν θα εξυπηρετεί ούτε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ούτε το σύνολο των ηθοποιών

Συνεχίζεται το «σήριαλ» της τελευταίας συνεδρίασης των μελών του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της απόφασης που ελήφθη για τις αμοιβές των ηθοποιών, η οποία αρχικά ελέχθη πως ήταν ομόφωνη αλλά μετά από δεύτερο, διορθωτικό δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων, επισημάνθηκε πως υπήρξαν δύο διαφωνίες.

Τα μέλη του ΔΣ του θεάτρου Χαριτίνη Καρλιαύτη, Oυρανία Μπίρμπα (φωτ.), η οποία διατελεί και δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ Ανθρώπινη πόλη και η Μαριάννα Σταματιάδου σε κοινή τους ανακοίνωση που απέστειλαν στα Μέσα ενημέρωσης εξηγούν τα σημεία όπου υπήρξε διαφωνία. Μιλούν για τουλάχιστον 2 απαράδεκτες ρυθμίσεις της πρότασης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που αφορούσε στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ανακοίνωση τους έχει ως εξής:

«Χρειάστηκαν δύο δελτία τύπου της δημοτικής αρχής, από τα οποία κανένα δεν αποτυπώνει τη πραγματικότητα(!), για να υποκαταστήσουν για πολλοστή φορά το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ παρόλο που διαθέτουν σε αυτό ακλόνητη(!!) πλειοψηφία.

Η πρόταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που αφορούσε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το σύνολο των μισθολογικών και άλλων εργασιακών ζητημάτων των ηθοποιών που θα εργαστούν στις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εμπεριείχε δύο απαράδεκτες ρυθμίσεις για τους απόφοιτους της δραματικής σχολής και τους σπουδαστές αλλά και οικονομικές ρυθμίσεις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές και καθόλου ταξικές σύντροφοι του ΚΚΕ(!) (καθορισμό βασικού μισθού και καμουφλαρισμένα επιδόματα τριετιών χωρίς ασφαλιστική εισφορά και φόρο!!) για το σύνολο των ηθοποιών.

Σε αυτά διαφώνησαν και τα τέσσερα μέλη της αντιπολίτευσης (υπάρχει και το μαγνητόφωνο των πρακτικών).

Συγκεκριμένα:

α. με το άρθρο  που αφορά τη ποσόστωση των προσλήψεων 80% μέλη του ΣΕΗ και 20%των απόφοιτων της δραματικής σχολής γιατί δεν προστατεύεται επαρκώς η ύπαρξη και η δουλειά των αποφοίτων και της δικής μας δραματικής σχολής. Επίσης τονίσαμε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί η δυνατότητα των σπουδαστών της δραματικής μας σχολής να παίρνουν μέρος στις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προτείναμε να αλλάξει αυτό το άρθρο στο σύνολο του χωρίς αυτές τις ποσοστώσεις και τις απαγορεύσεις.

β. στις οικονομικές ρυθμίσεις (άρθρο 2) για την αποζημίωση διαβίωσης κ παραμονής που αντικαθιστά εμμέσως πλην σαφώς τις τριετίες!!! και δεν υπάγεται σε ασφαλιστικές εισφορές! και φόρο! ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕ ΤΡΙΕΤΙΕΣ και το επίδομα διαβίωσης και παραμονής να είναι ίδιο και σταθερό για όλους ανεξάρτητα από την προϋπηρεσία. Γιατί δεν είναι φιλεργατικό και ταξικό να αρνείσαι να διαμορφώσεις καλύτερο μισθό και να "κλέβεις" τα ασφαλιστικά ταμεία και το φόρο.

Είναι φανερό τουλάχιστον σε αυτούς που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και όχι στους καθοδηγητές από τα κομματικά γραφεία  ότι συμφωνήσαμε να υπογραφεί  συλλογική σύμβαση αφού γίνουν οι παραπάνω αλλαγές.

Αν οι παραπάνω αλλαγές δεν γίνουν η προτεινόμενη σύμβαση δεν εξυπηρετεί ούτε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ούτε το σύνολο των ηθοποιών, ούτε  τα εργασιακά συμφέροντα τους.

Η υπόθεση της υπογραφής μιας συλλογικής σύμβασης δεν είναι εσωκομματική υπόθεση του ΚΚΕ (ΣΕΗ –δημοτική πλειοψηφία) που αποφασίζεται εν κρυπτώ  έξω από συλλογικές διαδικασίες των ενδιαφερομένων μερών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture