Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι σε δρόμους του ονείρου, στον κήπο του Πολύεδρου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι σ...

Την περασμένη Τετάρτη - Τραγούδησε και η Πατρινή ερμηνεύτρια και ερασιτέχνις ηθοποιός Ελένη Τσιλίρα

Την περασμένη Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η μουσική παράσταση με τίτλο «Ονειρόδρομοι» του Πατρινού κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου, παρουσία πλήθους ακροατών, στο φιλόξενο χώρο του κήπου του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147 που δικαίως έχει συνδέσει το όνομά του με το χώρο του πολιτισμού.

Ο κήπος του Πολύεδρου την Τετάρτη το βράδυ γέμισε με ήχους, από τους «Ονειρόδρομους», τα Χρώματα, τη νοσταλγία, την βόλτα στη λίμνη, τα παιχνίδια του δάσους, το πορτραίτο μιας μέρας, τα μυστικά του κάστρου ..τη μπλε νύχτα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Πέντε έργα στο πρώτο μέρος, για σόλο κιθάρα, και 9 συνθέσεις στο δεύτερο μέρος με έργα Μουσικής δωματίου, με τον πρωτότυπο και ιδιαίτερο συνδυασμό που δίνουν το φλάουτο, η κιθάρα και το πιάνο, έκαναν το κοινό να ταξιδέψει, την όμορφη εκείνη Αυγουστιάτικη νύχτα και τέλος να αφήσει τη φαντασία του να ταξιδέψει από την εποχή Baroque μέχρι και σήμερα στους δρόμους του ονείρου…

Το πάζλ αυτής της Ονειρικής ατμόσφαιρας της παράστασης συμπλήρωσαν οι εικόνες που προβλήθηκαν σε προτζέκτορα με τη σκηνοθετική ματιά του ποιητή Θανάση Σάλτα και οι απαγγελίες ποιημάτων του από την Ιωάννα Μιντιλογλίτη, πριν από κάθε μουσική σύνθεση.

Πρόκειται για συνθέσεις που ακούστηκαν πρόσφατα στις 34 Χειμερινές Θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Αγορά στο έργο η ‘’Κυρά της Θάλασσας” του Ερρίκου Ίψεν. Ερμηνεύτηκαν 17 συνθέσεις του κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου από τα άλμπουμ “Ονειρόδρομοι”, “Ανάμεσα στο φώς και στη βροχή”, που κυκλοφορούν από την Fm Records καθώς και ανέκδοτες συνθέσεις του που θα κυκλοφορήσουν στον δίσκο με τίτλο «Χρώματα».

Έπαιξαν η Κατερίνα Σουρμελή στο φλάουτο, η Γωγώ η Βώσου στο πιάνο, ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην κιθάρα ενώ συμμετείχε και η Ελένη Τσιλίρα στο τραγούδι. Εκτελέσεις υψηλού επιπέδου και δεξιοτεχνίας και από τους 3 συμπολίτες μας, σε ένα απόλυτα ταιριαστό περιβάλλον με ποιότητα στον ήχο καθώς και μια ατμόσφαιρα που έδινε ακόμα περισσότερο χρώμα στην υπέροχη μουσική του συνθέτη, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου. Τη συναυλία προλόγισε η Μουσικοπαιδαγωγός Ιωάννα Μιντιλογλίτη, η οποία έκανε και τις απαγγελίες των ποιημάτων.

Τα έργα μουσικής δωματίου του Γ. Παπαδόπουλου έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, στην κατηγορία μουσικής κινηματογράφου. Οι μελωδίες είναι απαλές και ξεκάθαρες, ώστε να μένουν εύκολα στα αυτιά των ακροατών. Η μουσική του κινείται πάνω σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες. Αυτό την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική και διαχρονική. Μουσική καθαρά ατμοσφαιρική, με ακούσματα που ηρεμούν, ξεκουράζουν και σίγουρα ταξιδεύουν! Ταξιδεύουν σε εικόνες, σα να ξεπήδησαν από κάποια κινηματογραφική ταινία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture