Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΜΕ «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑΣ» ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟ ACT. TI ΑΛΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΣΑΡΔΑΚΑΣ

ΜΕ «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑΣ» ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι… πρωτόπλαστοι στα σκαλάκια Γεροκωστοπούλου

Στα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η νέα θεατρική σαιζόν για το αγαπημένο Act στα σκαλάκια Γεροκωστοπούλου, που έχει πλέον συνεπές κοινό θεατών αλλά και δικό του, «ετοιμοπόλεμο» καλλιτεχνικό πυρήνα. Όπως μάθαμε από τον υπεύθυνο του χώρου, γνωστό συμπολίτη σκηνοθέτη και λογοτέχνη,  Τηλέμαχο Τσαρδάκα θα συνεχιστούν οι παραγωγές και οι φιλοξενίες παραστάσεων, αλλά και τα εργαστήρια, τα σεμινάρια, οι stand up comedy, τα ταχυδακτυλουργικά και τα μουσικά live που έχουν άλλωστε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο κάλεσμα αφορά στα «Ημερολόγια του Αδάμ και της Εύας» του Μαρκ Τουέην με σκηνοθέτη-διασκευαστή το Δημήτρη Σιούντα και ένα θίασο συμπατριωτών επαγγελματιών ηθοποιών (πατρινοί, ναυπάκτιοι, αιγιώτες σε δράση)

Το Αct θα μας συστήσει λοιπόν για αρχή τον μεγάλο αμερικανό συγγραφέα Μαρκ Τουέιν, που ο κόσμος γνωρίζει κυρίως από τα βιβλία του "Η Ζωή στο Μισισιπή" του 1883, και τις "Περιπέτειες του Χάκλμπερι Φιν" του 1884. Ο πολυταξιδεμένος καπετάνιος και χρυσοθήρας από το Μιζούρι,   μετά τον θάνατο της γυναίκας του, έγραψε τα "Τα ημερολόγια του Αδάμ και της Εύας" όπου θίγει με σαρκαστικό τρόπο τη σχέση μεταξύ των αντρών και των γυναικών.  Με τρανό παράδειγμα τους πρωτόπλαστους και τον βιβλικό τους μύθο από την ιστορία της Γένεσης καταγράφει με ζουμερές χιουμοριστικές λεπτομέρειες τις κοινές εμπειρίες και την αέναη διαμάχη τους οδηγώντας τους από τον κήπο της Εδέμ στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. Το έργο του όμως αποτελεί ταυτόχρονα έναν ύμνο για την γυναίκα του, καταλήγοντας:..."όπου βρισκόταν εκείνη, βρισκόταν και ο παράδεισος!" Μάλιστα ο Αδάμ έχει τα δικά του προσωπικά χαρακτηριστικά.

Τα "Αποσπάσματα" του ημερολογίου του Αδάμ έγιναν ένα μικρό βιβλιαράκι, που κυκλοφόρησε αυτοτελώς το 1904 και ένα χρόνο αργότερα, το "Ημερολόγιο της Εύας" δημοσιευόταν στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του Harpers Bazaar.  Και τα δύο ημερολόγια μαζί ήταν κάτι σαν αποχαιρετιστήρια επιστολή στη «Λίβι» του, τον μεγάλο έρωτα της ζωής του. Στην παράσταση στο Act έχει αναλάβει σκηνοθεσία –θεατρική προσαρμογή ο Δημήτρης Σιούντας και θα παίξουν οι Ιωάννα Στεφανάτου, Σοφία Νικολετάκη, Αποστόλης Κοκκινόπουλος κ.α. Η μουσική θα είναι του Περικλή Σιούντα.

 

 

ΤΙ ΕΠΕΤΑΙ

 

Η καινούρια αφίσα του νέου προγράμματος του Act είναι έτοιμη. Μάθαμε ακόμα πως το Νοέμβριο θα ανέβει πάλι η μουσική παράσταση «Ναπολέων Λαπαθιώτης» σε σύνθεση Γιώργου Δίπλα και σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα με τους Δημήτρη Τζαβάρα, Γιώργο Δίπλα, Δώρα Πετρίδη επό σκηνής. Τα σαββατοκύριακα για τα παιδιά θα επιστρέψει ο μάγος –κλόουν Πίτερ Μπαμ με το Funny Magic Clown Show. Στα μέσα Οκτωβρίου προγραμματίζεται διήμερο κωμωδίας στα ελληνικά και αγγλικά με το Γιώργο Χατζηπαύλου και το διάσημο βρετανό κωμικό Αλιστερ Μπάρρι. Στο πλαίσιο των μετακλήσεων έχει οριστικοποιηθεί η άφιξη του έργου «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου και ερμηνεία Παλαιολόγου Χαλίδα. O Δεκέμβριος θα είναι αφιερωμένος στην κωμωδία με Best Comedy Week. Επονται όμως και άλλα πολλά, τα οποία ακόμα συζητιούνται και σχεδιάζονται λεπτομερώς. Α.ΜΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View