Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Ελεύθερος ο 15χρονος που αντιστάθηκε στον αστυνομικό. Συνομίληκός του τον μαχαίρωσε

 Αίγιο: Ελεύθερος ο 15χρονος που αντιστά...

Σοβαρό επεισόδιο

Ελεύθερος αφέθηκε από τη Δικαιοσύνη, ο 15χρονος που κατηγορείται για τα αδικήματα της αντίστασης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Ο κατηγορούμενος δεν προφυλακίστηκε αφού είναι ανήλικος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Ο 15χρονος ληταν μαζί με τον συνομίληκό του που μαχαίρωσε αστυνομικό στο Αιγιο, τα ξημερώματα της Τρίτης.Οι δυο τους επεβαιναν σε δίκυκλο και δεν στάματησαν σε σήμα του αστυνομικο΄θ

Ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ και οι γονείς του που νωρίτερα είχαν συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αφέθησαν ελεύθεροι, όπως και οι γονείς του δεύτερου νεαρού ο οποίος αναζητείται.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι γονείς των δύο 15χρονων καθώς και ο 15χρονος που αντιστάθηκε σε αστυνομικό έλεγχο. Πρόκειται για τον νεαρό που μαζί με συνομίληκό του επέβαιναν σε δικυκλο και αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο. Ο συνομίληκός του μαχαίρωσε τον αστυνομικό κοντά στην καρδιά. (Αίγιο: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την επίθεση σε αστυνομικό - Συνελήφθησαν και οι γονείς του δεύτερου 15χρονου)

Ο αστυνομικός, τον οποίο ο δράστης μαχαίρωσε στον θώρακα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου υπεβλήθη σε εγχείριση και έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η αστυνομία αναφέρεται:

"Συνελήφθησαν, σήμερα (30-08-2016) τα ξημερώματα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 15χρονος ημεδαπός για τα αδικήματα της αντίστασης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και οι γονείς του, ηλικίας 46 και 41 ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμα 15χρονος ημεδαπός, που αναζητείται, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ επίσης αναζητούνται οι γονείς του, ηλικίας 42 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας, επιχείρησε να ελέγξει δίκυκλο μοτοποδήλατο, που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας στο οποίο επέβαιναν οι δυο 15χρονοι.
Ο οδηγός του δικύκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε εκ νέου, εισήλθε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό,  με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός.
Οι δράστες προκειμένου να μην επιτρέψουν στον αστυνομικό να κατέβει από το όχημα, τη στιγμή που αυτός αποβιβαζόταν, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσέκρουσαν στην πόρτα του περιπολικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού στο μέτωπο.
Ακολούθως, στην προσπάθειά του να δεσμεύσει τον οδηγό του δικύκλου, ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση από τον συνεπιβάτη, ο οποίος του επιτέθηκε με γροθιές και στη συνέχεια με ανθρωποκτόνο πρόθεση τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα κοντά στη καρδιά. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μια φορά σε ασφαλή κατεύθυνση.
Ο αστυνομικός με τη συνδρομή πολίτη, κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό, ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψή του, με γροθιές και λακτίσματα, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, οι γονείς του οδηγού, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας του.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Παράλληλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και ακολούθως στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού  Γενικού  Νοσοκομείου Πατρών, μεταφέρθηκε και ο 15χρονος συλληφθείς, λόγω αδιαθεσίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου".

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καταδίωξη αιματηρή ήταν αυτή που έγινε στο Αίγιο σήμερα στη 1.30 τα ξημερώματα, καθώς αποτέλεσμα ήταν ένας 15χρονος να μαχαιρώσει στο στήθος αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Όλα ξεκίνησαν στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον παράδρομο της Σελινούντος πίσω από τη Ρήγα Φερραίου (κοντά στον κόμβο Κορίνθου). Πρωταγωνιστές δύο 15χρονοι (!) οι οποίοι επιχείρησαν ουσιαστικά να σκοτώσουν τον αστυνομικό, ο οποίος τους καταδίωκε για αρκετή ώρα μιας και αρνήθηκαν να σταματήσουν στον έλεγχο που τους ζητούσε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,αναφέρει το filodimos.gr ο αστυνομικός επιχείρησε να σταματήσει τους δύο νεαρούς που επέβαιναν σε δίκυκλο, όμως αυτό κατέστη αδύνατο καθώς παρά τις υποδείξεις και τα ηχητικά σήματα που τους 'χτύπησε', οι έφηβοι διέφευγαν διαρκώς. Κοντά στον κόμβο της Κορίνθου, ο αστυνομικός πήγε να σταματήσει το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα για να τους ανακόψει την πορεία και να τους πιάσει. Εκεί οι νεαροί χτύπησαν την πόρτα με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί στο κεφάλι, όμως συνέχισε την επιχείρηση με σκοπό τη σύλληψη των ανυπάκουων νεαρών. Όταν τους πλησίασε, ο συνοδηγός του δικύκλου έβγαλε μαχαίρι και μαχαίρωσε στο στήθος τον αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον με 'ξεκάθαρη ανθρωποκτόνο πρόθεση', όπως λένε οι πληροφορίες. Εκεί ο αστυνομικός, αιμόφυρτος, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε σε ασφαλή κατεύθυνση, ώστε να εκφοβίσει τους νεαρούς που προσπάθησαν να διαφύγουν. Τελικά, και με τη συνδρομή ενός πολίτη, συνελήφθη ο οδηγός του δικύκλου αλλά και ακολούθως οι γονείς του, μιας και είναι ανήλικος. Ο δεύτερος νεαρός διέφυγε και αναζητείται.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο του Αιγίου και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Το περιστατικό, πέραν της ιδιαιτερότητάς του μιας και πρωταγωνισ%C

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις