Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΦΘΑΣΕ Η ΤΟΛΜΗΡΗ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»: ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΕΙΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΔΡΟΣΑΚΗ, ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΥΜΝΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

ΕΦΘΑΣΕ Η ΤΟΛΜΗΡΗ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»: ΚΙΤΣΟΠΟΥΛ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Θα πάτε; Tόπλες και μικρόφωνα στον Αριστοφάνη του Μαρμαρινού

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι παραστάσεις της τολμηρής «Λυσιστράτης» αυτό το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης 30 και 31 Αυγούστου στις 9.15 μ.μ. στο Αρχαίο Ωδείο. Πρόκειται για το τρίτο νεωτεριστικό θέαμα του Εθνικού Θεάτρου το φετινό καλοκαίρι, που έκανε αίσθηση και δίχασε στην Επίδαυρο λόγω της αναπάντεχης δομής και των γυμνών γυναικείων σωμάτων. Ένα «μπουκέτο» περιζήτητων κυριών της εγχώριας κουίντας ξεγυμνώνεται επί σκηνής καθώς η σκηνοθεσία του ερευνητή σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινού έχει επίκεντρο το γυναικείο κορμί. Οι πρωταγωνιστές έχουν φθάσει στην Πάτρα από τη Δευτέρα –είδαμε ήδη στο κέντρο το ζεύγος Αιμίλιου Χειλάκη και Αθηνάς Μαξίμου που έχουν φίλους στην πόλη.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ του ΟΚΠΕ. Μια πρώτη γεύση είχε δοθεί στη στάση του μετρό στο Σύνταγμα, ώσπου να γίνει η πρεμιέρα στην Επίδαυρο. Η πολυπαιγμένη αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη με την επαναστατική ερωτική απεργία σε νέα, πειραματική «ανάγνωση», διαθέτει την καινούρια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη. Την ομώνυμη ηρωίδα ενσαρκώνει η «αιρετική» ηθοποιός Λένα Κιτσοπούλου ενώ τον στερημένο ερωτικά Κινησία υποδύεται πολύ κωμικά ο Αιμίλιος Χειλάκης. Διάλογοι και χορικά έχουν διανεμηθεί αναρχικά σε κεντρικούς ήρωες και χορό σαν ενιαίο σύνολο, ενώ αποδίδονται και σε τρίτο πρόσωπο με ταυτόχρονη αναπαράσταση. Οι δεύτεροι χαρακτήρες έχουν καταργηθεί και ο θίασος μιλάει σαν ομάδα.

Η Λυσιστράτη και οι Λαμπυρίδες αποκαλύπτουν στήθη, αιδοία και ολόκληρο το κορμί είτε γυμνές είτε μέσα από διάφανα πέπλα και σιθρού δαντέλες, ενώ φορούν έντονο κραγιόν, πέρλες και ψηλοτάκουνα περπατώντας κουνιστά ως σεξουαλικοί πειρασμοί.

Ακούγεται συνεχώς σαν σλόγκαν –κυρίαρχο νόημα η λέξη «ψωλή» και μια πιανίστα με φρούτα στο καπέλο παίζει ζωντανά. Υπότιτλοι, μικρόφωνα και αυτοσχεδιαστική, περιστροφική κίνηση κάνουν επίσης τη διαφορά.  Γίνεται συγκινητική αναφορά στον πρόωρα χαμένο Μηνά Χατζησάββα από το χορό.

Τα δημοσιεύματα είναι από πολύ επαινετικά, για την αβάν γκαρντ ματιά που ανοίγει νέους δρόμους έως επικριτικά για την hard core διάσταση της όλης παραγωγής . Μεγάλο δέλεαρ η διανομή: Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Σκουλά, Λένα Δροσάκη, Αθηνά Μαξίμου, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Σοφία Κόκκαλη, Έλενα Τοπαλίδου και Γιάννης Βογιατζής, Θέμης Πάνου, Γιώργος Μπινιάρης, Χάρης Τσιτσάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View