Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έξι επιστήμονες έζησαν ένα χρόνο στην απομόνωση για πείραμα της NASA - Επέστρεψαν χθες στον κόσμο και είπαν τις εμπειρίες τους

Έξι επιστήμονες έζησαν ένα χρόνο στην απ...

Βγήκαν από τον θόλο προσομοίωσης των συνθηκών του πλανήτη Άρη

Έξι επιστήμονες που έζησαν για ένα χρόνο μέσα σε ένα θόλο στη Χαβάη, ολοκλήρωσαν την Κυριακή τη συμμετοχή τους στο πείραμα της NASA για την προσομοίωση ενός ταξιδιού στον Άρη.

Η NASA χρηματοδότησε τη μελέτη της οποία τη γενική εποπτεία και διεύθυνση είχε το Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Κατά τη διάρκεια των 365 ημερών της παραμονής τους στο θόλο, οι επιστήμονες είχαν περιορισμένες εξόδους από το θόλο και επιτρέπονταν να βγουν μόνο φορώντας διαστημικές στολές - όπως ακριβώς θα γινόταν και σε ένα ταξίδι στον Άρη.

Επιπλέον είχαν μόνο 20λεπτες συνομιλίας μέσω βίντεο κλήσης με τους δικούς του οι οποίες πραγματοποιούνταν με χρονοκαθυστέρηση 20 λεπτών. Σκοπός του πειράματος ήταν να ερευνηθεί και να καταγραφεί πώς επηρεάζεται μια διαστημική αποστολή σε απομόνωση.

Οι έξι επιστήμονες έζησαν μαζί για 12 μήνες σε απομονωμένες, βραχώδεις περιοχές του Mauna Loa, στο νησί της Χαβάης. Μέρος της μελέτης ήταν επίσης η διαχείριση των πόρων, η καλλιέργεια τροφίμων, και η αντιμετώπιση εσωτερικών συγκρούσεων μεταξύ της ομάδας.

Το Mauna Loa θεωρείται ιδανική τοποθεσία για τέτοια πειράματα λόγω της σχετικά απρόσιτης τοποθεσία και του εδάφους, το οποίο εμφανίζει ομοιότητες με αυτό του Άρη, κάνοντας το τοπίο να θυμίζει αρκετά την επιφάνεια του πλανήτη και δίνοντας έτσι στην ομάδα την αίσθηση ενός ταξιδιού στο διάστημα.

Το πρόγραμμα αναζητεί πλέον τους επόμενους υποψηφίους για μια ακόμη προσομοίωση αποστολής με διάρκεια αυτή τη φορά λίγο μεγαλύτερη από 12 μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις