Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Πως να βγάλω εισιτήριο για την ελεγχόμενη; Έίναι χαλασμένο το μηχάνημα" - Η πρώτη μέρα λειτουργίας του συστήματος στάθμευσης στην Πάτρα - ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

 "Πως να βγάλω εισιτήριο για την ελ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Σχεδόν κανένας δεν είχε εισιτήριο στο παρμπρίζ του

Σχεδόν κανένας δεν είχε εισιτήριο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο παρμπρίζ του, σήμερα το πρωί. Η εβδομάδα προσαρμογής προφανώς λειτουργεί αδιάφορα στο μυαλό των περισσοτερων οδηγών οι οποίοι ακόμη κι αν και γνωρίζουν πως προβλέπεται εισιτήριο για τη στάθμευση στο κέντρο και μέσα στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης -και όπου υπάρχουν οι σχετικές διαγραμμίσεις- απλά το απέφυγαν.

Και σε ότι αφορά στην ενημέρωση.. ούτε λόγος! Καταστηματάρχης του κέντρου μας ρώτησε το πρωί της Δευτέρας και με καταγγελτικό ύφος, "Πως να βγάλω εισιτήριο για την ελεγχόμενη; Έίναι χαλασμένο το μηχάνημα". Εννοώντας προφανώς πως πήγε σε κοντινό παρκόμετρο και διαπίστωσε πως δεν λειτουργεί.

Περιπτερούχοι μιλούν στην κάμερα του thebest.gr

Με την κάμερα του thebest.gr αναζητήσαμε έστω ένα όχημα το οποίο να διαθέτει στο εσωτερικό του παρμπρίζ του, την κάρτα του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ!!!

ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ακόμη και το.. από που προμηθεύεται κανείς τα "ξυστά" εισιτήρια. Οι ξυστές κάρτες διατίθενται σε περίπτερα, εμπορικά καταστήματα του κέντρου ακόμη και καφετέριες, οι οδηγοί ωστόσο σήμερα το πρωί και κατά το ρεπορτάζ μας έδειχναν ανενημέρωτοι.

Περίπτερούχοι του κέντρου -πιο συγκεκριμένα στη συμβολή της Αγ. Νικολάου και Κορίνθου- μας είπαν πως δεν τους έδωσε κανείς ξυστά εισιτήρια για να διαθέσουν στους οδηγούς. Άλλοι είχαν πουλήσει 1 εισιτήριο μέσα σε 3 ώρες.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ

Ο έλεγχος του συστήματος θα γίνεται από δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν έχουν κάποια διακριτικά, και οι οποίοι θα μεταφέρουν ηλεκτρονικά στο σύστημα τα δεδομένα. Στην αρχή στους παραβάτες θα γίνονται συστάσεις, ενώ κατά την κανονική εφαρμογή του συστήματος, προβλέπονται πρόστιμα ύψους 20 ευρώ.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΜΕΥΕΤΕ

Η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, εκτείνεται στα εξής όρια:

  • Ø Από Καραϊσκάκη έως και Όθωνος Αμαλίας
  • Ø Από Τσαμαδού έως και Ζαΐμη.

Για μια ώρα στην περιοχή η οποία περικλείεται  από τις οδούς:

  • Ø Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη
  • Ø Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγίου Ανδρέου
  • Ø Αγίου Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη

Για δύο ώρες στην περιοχή η οποία περικλείεται από τις οδούς:

  • Ø Καραϊσκάκη, Αγίου Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαϊμη
  • Ø Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαϊμη
  • Ø Μπουμπουλίνας, από Γούναρη έως Μιαούλη
  • Ø Όθωνος Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού
  • Ø Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγίου Ανδρέου έως Όθωνος Αμαλίας
  • Ø Αράτου, Ζαϊμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Όθωνος Αμαλίας

Το μέτρο ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή για τις ώρες 08:00-14:00 και 17:00-21:00 και Σάββατο 08:00-14:00.

Τις κάρτες οι οδηγοί μπορούν να τις προμηθευτούν από επιλεγμένα καταστήματα.

Πάνω στην κάρτα ο δημότης θα σημειώνει ξύνοντας τα κατάλληλα σημεία της κάρτας, την ημερομηνία και την ώραστάθμευσης του οχήματος και στην συνέχεια θα το τοποθετεί σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου.

Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου ο δημότης θα υποχρεούται να μετακινήσει το όχημα εκτός της περιοχής μεγίστου ορίου στάθμευσης, αφού δεν θα έχει ξανά το δικαίωμα να σταθμεύσει το όχημα εντός της ημέρας στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΙΚΥΚΛΑ

Τα δίκυκλα επιτρέπεται να σταθμεύουν στις ειδικές θέσεις που προβλέπονται χωρίς χρονικό περιορισμό και χωρίς τιμολόγηση

ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗ

Η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων επιτρέπεται μόνο στις ειδικές προβλεπόμενες θέσεις και μόνο κατά τη χρονική περίοδο τροφοδοσίας καταστημάτων. Μετά το τέλος του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης οι θέσεις διατίθενται για τη στάθμευση δικύκλων. Κατάληψη θέσης φορτοεκφόρτωσης από άλλα οχήματα ή δίκυκλα κατά τη διάρκεια φορτοεκφόρτωσης των καταστημάτων θεωρείται παράβαση.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Εάν η δουλειά στο κέντρο της πόλης απαιτεί πάνω από μία ή δύο ώρες, μπορεί ο οδηγός να παρκάρει το αυτοκίνητό του, στους  τρεις (3) υπαίθριους χώρους στάθμευσης εντός της λιμενικής ζώνης (νοτίως του ανοικτού κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Π., χώρος στάθμευσης «Γεώργιος Καλεντζώτης», χώρος στάθμευσης νοτίως του Φάρου). Από εκεί μπορεί τόσο ο οδηγός όσο και οι συνεπιβαίνοντες, να επιβιβαστούν στα λεωφορεία του Δήμου, που θα κάνουν τη διαδρομή πάρκινγκ -Γούναρη-Μώλος Αγίου Νικολάου και αντιστρόφως από τις 07:00 έως 21:30, ανά 15’, ενώ κατά τις ώρες αιχμής, ήτοι από: 07:00-09:00, 13:30-15:30, 17:00-18:00 και 20:30-21:30 θα εκτελούνται ανά 8’.

Πάτρα: Νέο περιστατικό στάθμευσης ΙΧ σε θέσεις για ΑμΕΑ ... - Thebest.gr

Πάτρα: Έτσι θα λειτουργήσει από Δευτέρα η ελεγχόμενη ... - Thebest.gr

Πάτρα: Συνεχίζονται οι διαγραμμίσεις στο κέντρο για την ... - Thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις