Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εφιάλτης στο δρόμο με τα καφέ

Εφιάλτης στο δρόμο με τα καφέ

Ο Φρέντυ Κρούγκερ ξαναχτυπά!

Ο Φρέντυ Κρούγκερ σε νέες περιπέτειες. Μόνο που αυτή τη φορά ο τρόμος δεν έρχεται σε… ένα δρόμο, αλλά περιλαμβάνειπολλούς και μάλιστα τους κεντρικότερους κάθε περιοχής: Αυτούς που φιλοξενούν τα καφέ και τα σούπερ μάρκετ.

Και εξηγούμαστε: Με το που μπει Πρωτοχρονιά του 2017 -και αφού έχουμε πληρώσει έναν σκασμό φόρους- αυξάνονται οι ειδικοί φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα, αλλά και καφέ! Όπου υπάρχει καφές… το προϊόν ακριβαίνει. Π.χ κατά 4€ ανά κιλό βάρους που περιέχεται στο τελικό προϊόν, στον συσκευασμένο καφέ και στα παρασκευάσματα που περιέχουν καφέ.

37,5 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν μόνο από τον ελληνικό καφέ! Από τους συνταξιούχους δηλαδή που τον καταναλώνουν κατά κύριο λόγο.

Η εύκολη εξίσωση έρχεται κατ’ αρχάς στα σούπερ μάρκετ… Ανατίμηση και μάλιστα δραστική της τάξης του 30% στην αγορά του καφέ για το σπίτι. Η δυσκολότερη εξίσωση έρχεται στα καφέ που θα πρέπει να αυξήσουν την τιμή του και στους… καθήμενους και στους περαστικούς που αγοράζουν τους καφέδες της ημέρας. Εφιάλτης στο δρόμο των καφέ, δηλαδή!

Αν μάλιστα στους παραπάνω προσθέσετε και εκείνους που καταναλώνουν 3-4 καφέδες την ημέρα, αντιλαμβάνεστε ότι το επιπλέον κόστος για τον καθένα τους δεν είναι διόλου αμελητέο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά