Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

815.000 δολάρια έπιασε σε δημοπρασία ο πρώτος υπολογιστής της Apple

815.000 δολάρια έπιασε σε δημοπρασία ο π...

Το πρωτότυπο ενός υπολογιστή Apple 1

Στην τιμή των 815.000 δολαρίων πουλήθηκε, σε δημοπρασία, το πρωτότυπο ενός υπολογιστή Apple 1, του πρώτου υπολογιστή που δημιούργησαν οι συνιδρυτές της Apple Στιβ Τζομπς, Στιβ Γούζνιακ και Ρόναλντ Γουέιν.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής είχε κυκλοφορήσει σε μόλις 200 κομμάτια το διάστημα 1976-77 και μόνο 175 από αυτά πουλήθηκαν. Τα υπόλοιπα οδηγήθηκαν στην καταστροφή.

Ο υπολογιστής που πουλήθηκε στη δημοπρασία, μια απλή πλακέτα με τσιπάκια, πιστεύεται ότι ήταν πιθανότατα το πρώτο πρωτότυπο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για εντοπισμό λαθών (debugging). Η συγκόλληση των τσιπ είχε γίνει με το χέρι.

Ο ιστορικός της Apple Κόρεϊ Κόνεν, ο οποίος τον εξέτασε, δήλωσε ότι «είναι ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, υπολογιστής της Apple, καθώς δείχνει να είναι μια από τις πλακέτες-δείγματα».

Στη δημοπρασία του οίκου Charitybuzz πλειοδότησαν ο Γκλεν και η Σάνον Ντέλιμορ, οι οποίοι δήλωσαν στο BBC ότι θέλουν να παρουσιάσουν τον υπολογιστή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή που έπιασε το πρωτότυπο μπορεί να είναι υψηλή, δεν καταρρίπτει όμως το ρεκόρ του σπάνιου, λειτουργικού, Apple 1 που πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Bonhams το 2014 για 905.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις