Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην Ολυμπία σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου

Στην Ολυμπία σήμερα η αναπληρώτρια Υπουρ...

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πιλοτικής εκπαιδευτικής δράσης του Υπουργείου Παιδείας

«Πέρα από την προσφυγική κρίση – Σπουδάζοντας στην Ευρώπη» είναι το θέμα της θερινής ακαδημίας, της πιλοτικής εκπαιδευτικής δράσης του Υπουργείου Παιδείας για τους πρόσφυγες, που σήμερα το απόγευμα ολοκληρώνει τις εργασίες της, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου.

Στόχος της θερινής ακαδημίας, είναι η ενημέρωση των νέων προσφύγων σχετικά με το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις προϋποθέσεις εισαγωγής. Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού παιδείαςΣίας Αναγνωστοπούλου και γίνεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και με τη συμμετοχή της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,αλλά και με άλλα πανεπιστήμια όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποιείται στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Ολυμπία. Το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την προσφορά των εθελοντών που βοήθησαν και για τον λόγο αυτό τους εκφράζεται από τους διοργανωτές ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Κρίνοντας από την συμμετοχή και από τα σχόλια των 22 προσφύγων φοιτητών όσο και των 7 Ελλήνων εθελοντών το εγχείρημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άκρως επιτυχημένο. Τα ενθουσιώδη σχόλια των φοιτητών που συμμετέχουν συμπυκνώνονται στη φράση ενός Σύριου Φοιτητή που είπε πως «επιτέλους ξαναένιωσα φοιτητής».

Μια ξεχωριστή εμπειρία

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης, οι φοιτητές, ανακαλύπτουν πως η ελληνική γλώσσα πέρα από δύσκολη, είναι και όμορφη. Κάθε απόγευμα μετά από τα μαθήματα γλώσσας (ελληνικά και αγγλικά), ευρωπαϊκής κουλτούρας και εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ιδιότητα του πολίτη, οι φοιτητές από διαφορετικές χώρες περνούν μαζί το χρόνο τους. Συνομιλούν, αλληλεπιδρούν και μοιράζονται. Συνυπάρχουν ανταλλάσοντας εμπειρίες, απόψεις και γλώσσα. Αλλά η εμπειρία υπήρξε ξεχωριστή και για τους εκπαιδευτές και τους καθηγητές να δουλεύουν με μία ομάδα προσφύγων που χαρακτηρίζεται από μεγάλη γλωσσική και πολιτισμική ετερογένεια.

Σήμερα η λήξη

Η δράση θα τελειώσει με μια συζήτηση-στρογγυλή τράπεζα σήμερα το απόγευμα, στην οποία θα συμμετέχουν οι φοιτητές, οι καθηγητές, η αναπληρώτρια υπουργός κα Σία Αναγνωστοπούλουκαθώς και καθηγητές πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί κ.α. Το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει να κλείσει αυτή την επιτυχημένη δράση δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να μοιραστούν με πολιτικούς και εκπρόσωπους των πανεπιστημίων αυτή την εμπειρία, καθώς και τις προσδοκίες και τα εμπόδια που συναντούν. Παράλληλα αποτελεί  μία μοναδική ευκαιρία για το Υπουργείο Παιδείας να χρησιμοποιήσει τα συμπεράσματα του όλου εγχειρήματος με σκοπό τον σωστότερο σχεδιασμό πολιτικής και πρακτικών σχετικά με την εισαγωγή των προσφύγων στην Ανωτάτη Εκπαίδευση.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις