Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η γκάφα της προεδρίας της Δημοκρατίας και η απρέπεια της Άννας Κορακάκη (που δεν την ομολογεί κανείς)

Η γκάφα της προεδρίας της Δημοκρατίας κα...

ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΚΑ

Ότι η προεδρία της Δημοκρατίας έκανε λάθος και δεν κάλεσε εξαρχής την Άννα Κορακάκη στην τιμητική εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες είναι προφανές. Ότι είναι απίστευτη γκάφα να έχεις όλους κι όλους 3 χρυσούς ολυμπιονίκες και να ξεχνάς να προσκαλέσεις τον έναν είναι επίσης προφανές. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα πιο προφανές που περνάει στα ψιλά.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έστω και με καθυστέρηση (μόλις πληροφορήθηκε την γκάφα των συνεργατών του) τηλεφώνησε ο ίδιος, την παραμονή της εκδήλωσης, στον πατέρα της Κορακάκη για να τους προσκαλέσει.

Ο λαλίστατος κατά τα λοιπά πατέρας της Κορακάκη, παρέλειψε να αναφέρει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του τηλεφώνησε στις δεκάδες οργισμένες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. Όταν μάλιστα το έμαθαν οι δημοσιογράφοι και επικοινώνησαν εκ νέου μαζί του, απάντησε: «Και τι έγινε αν μου τηλεφώνησε; Δεν προλάβαινε τότε να έρθει η Άννα…» (από τη Γαλλία όπου έκανε διακοπές).

Δεν θα σταθώ τόσο στο γεγονός της απρέπειας και της αμετροέπειας να απευθύνεσαι με τέτοιο ύφος στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. Και δεν αναφέρομαι προσωπικά στον Προκόπη Παυλόπουλο (τον οποίο δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπερασπιζόμουν, καθώς τον θεωρώ ατυχέστατη επιλογή) αλλά στο αξίωμα που εκπροσωπεί. Ηρέμησε, φίλε. Η κόρη σου πήρε το χρυσό, όχι εσύ. Κι αυτό στην σκοποβολή.

Θα σταθώ και στα υπόλοιπα προφανή:

1.Όταν έχεις κληθεί έστω και με καθυστέρηση από τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας προσωπικά δεν δικαιούσαι να διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου περί εσκεμμένης μη πρόσκλησής σου. Το να διακινείς θεωρίες συνομωσίας ότι δήθεν κάποιοι θέλουν να σε διώξουν από τη χώρα και άλλα φαιδρά εξαιτίας μιας γκάφας...δεν είναι αντίστοιχα του ήθους που θα έπρεπε να διδάσκει ένας Ολυμπιονίκης. Και δείχνουν ότι μάλλον την ψώνισες… (Ξεσπά η Άννα Κορακάκη: Να μπει τέλος στα ψέματα, ουδέποτε προσκλήθηκα στο Προεδρικό Μέγαρο)

2.Τα ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολό τους «ξεχνούν» να αναφέρουν το γεγονός ότι έστω και με καθυστέρηση προσκλήθηκες είτε γιατί ο σαματάς που έχεις δημιουργήσει …πουλάει, είτε για λόγους σκοπιμότητας. Εξάλλου πάντα ένα θυμωμένο κορίτσι που έχει μόλις στεφθεί Ολυμπιονίκης είναι πιο ελκυστικό από έναν χλιαρό και «λίγο» πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και κανείς δεν θέλει να εναντιωθεί στο κοινό αίσθημα.

3.Όταν έχεις κερδίσει μόλις ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, ας το χαρείς πρώτα λιγάκι, ας ηρεμήσεις και έχεις όλο τον χρόνο για καταγγελίες, θυμούς, φωνές, πολιτικές αντιπαραθέσεις. Μόλις έχεις γίνει ήρωας για μια ολόκληρη χώρα, φέρσου λίγο με ανωτερότητα. Οκ καταλαβαίνουμε ότι ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα συνεπάγεται στερήσεις, πόνο, κακουχίες. Άλλα όπως γράφει και ο φίλος μου ο Γιώργος Σπηλιωτόπουλος:  «αν λειτουργούσαν όλα αυτά στην Ελλάδα, αν υπήρχαν γήπεδα, προγραμματισμός και λεφτά, τότε θα λειτουργούσαν και οι δημόσιες υπηρεσίες, η πολιτική ηγεσία, η παιδεία και η υγεία.
Τότε όμως δεν θα ήμασταν Ελλάδα. Τότε θα ήμασταν Ελβετία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις