Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία στην Ιταλία: 268 oι νεκροί από τον σεισμό- Μάχη με τον χρόνο για να βρεθούν επιζώντες

Τραγωδία στην Ιταλία: 268 oι νεκροί από ...

Μέτρα στήριξης υπόσχεται η κυβέρνηση

Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία.Οι νεκροί είναι 268, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας Porta a porta, του καναλιού Rai Uno, μετέδωσε ότι βάσει των στοιχείων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν ανασυρθεί 208 άνθρωποι νεκροί στο χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.

Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε.

Ο προσωρινός, επίσημος, απολογισμός των θυμάτων από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι 250 νεκροί, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.

Οι έρευνες στα ερείπια συνεχίζονται ασταμάτητα στη μάχη με το χρόνο για επιζώντες. Η κυβέρνηση υπόσχεται 50 εκατ. ευρώ για τις πληγείσες περιοχές και πάγωμα φόρων για τους σεισμόπληκτους, ενώ -μετά τις επικρίσεις για την έλλειψη «αντισεισμικής κουλτούρας» στην κατασκευή κτιρίων- προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι τα σπίτια που χτίζονται θα τηρούν τις προδιαγραφές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις