Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΡΙΣΙ: ΑΝΤΙΟ SONIA RYKIEL. Η ΠΙΟ ΜΠΟΕΜ ΓΑΛΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ «ΜΑΤΙΑ» ΑΛΛΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ

ΠΑΡΙΣΙ: ΑΝΤΙΟ SONIA RYKIEL. Η ΠΙΟ ΜΠΟΕΜ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ρίγες, σοκολάτες και τσιγάρα στο Saint Germain de Pres

Μάλλινα που χαιδεύουν και απελευθερώνουν το σώμα αισθησιακά.  Γυναίκες με αδυναμία στο μαύρο, το κόκκινο, τις πολύχρωμες ρίγες, τα στρας, τα  συνθήματα, τα κόκκινα χείλη και τα «τεατράλε» πορτοκαλί μαλλιά. Το διεθνές fashion σύμπαν αποχαιρετάει τη λεγόμενη «βασίλισσα των πλεκτών» Sonia Rykiel, που πέθανε στα 86 της μετά από χρόνια μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον αλλά το Παρίσι θυμάται τη φλογερή, αντισυμβατική προσωπικότητα που εξέφρασε στο ντεμπούτο της το λυτρωτικό Μάη του ‘68 και διένυσε δεκαετίες πιστή στο πνεύμα και το στυλ της Rive Gauche.

 

 

 

 

 

 

To πιο αγαπημένο μοντέλο της Sonia Rykiel ήταν τελικά …ο εαυτός της. Η δική της εικόνα ανέβαινε στην πασαρέλα διαχρονικά. Γυναίκες ερωτικές και ελεύθερες, που μένουν για πάντα κορίτσια περιδιαβαίνοντας την ξελογιάστρα γαλλική πρωτεύουσα.

Η γαλλική Vogue υπογραμμίζει πως η γυναίκα της Sonia Rykiel είναι «σικ αλλά όχι απόμακρη. Τυλιγμένη σε κασμιρένια πλεκτά, καπνίζει σε ταράτσα κάποιου καφέ στο Sant Germain de Pres». Μάλιστα το διάσημο περιοδικό δημοσιεύει χαρακτηριστικές δηλώσεις της κορυφαίας σχεδιάστριας, που από τινέιτζερ διακοσμήτρια βιτρινών άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1968 στη δυτική όχθη του Σικουάνα και σαράντα χρόνια μετά κατέκτησε  το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τη γαλλική κυβέρνηση για τις υπηρεσίες και τη συνεισφορά της στον πολιτισμό της χώρας.

 

1991, 1992

1991, 1992

1991, 1992

1992

1992

1992

1994

1994

1994

2003

2003

2003

«Όλα άλλαξαν με το Μάη του 1968. Πριν, όπως συνέβαινε και στις κοινωνίες, επικρατούσαν στη μόδα αυτοκράτορες και δικτάτορες. Μετά το σώμα ελευθερώθηκε, όλα επιτράπηκαν. Η μόδα είναι φιλοσοφία ζωής και ελευθερία έκφρασης. Ελευθερία είναι να έχεις πάντα επιθυμίες και πόθους, να ψάχνεις ηδονές. H κομψότητα δεν είναι θέμα πολυτέλειας και πλούτου, αλλά συμπεριφοράς και προσωπικότητας» ανέφερε.

 

 

«Λατρεύω τα πολλά μαξιλάρια, τα λουλούδια, τα σοκολατάκια και τα τσιγάρα. Τρελαίνομαι για μαύρη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς μέσα και  για χειροποίητες τάρτες. Μου αρέσουν οι γυναίκες που καπνίζουν μόνες στο μπαρ ή πίνουν το ποτό τους αποπνέοντας κάτι τολμηρά ανδρόγυνο. Όπως μου ειπε κάποτε ένας ιταλός ζωγράφος η γυναίκα Rykiel είναι μια σοφιστικέ νομάδα».

«Δεν είμαι ούτε η πιο όμορφη, ούτε η πιο έξυπνη, αλλά πολύ εγωκεντρική, ματαιόδοξη και φιλήδονη όπως όλοι οι δημιουργοί. Μου αρέσει να «πετάω»…»

«Στους άντρες αποφεύγω τις ακρότητες δηλαδή τους πολύ macho μάγκες και τους εμφανώς θηλυπρεπείς. Το πρώτο που κοιτάζω πάνω τους είναι το βλέμμα τους. Το καλύτερο κομπλιμέντο που έχω εισπράξει από άντρα είναι: «Μαζί σου έχω πάντα την ψευδαίσθηση πως είμαι στο σινεμά»

2009

2009

2009

2010

2010

2010

Η RYKIEL ΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Η Rykiel έγινε πορτρέτο από τον Andy Warhol, έκανε «πέρασμα» στο σατιρικό φιλμ του Ρόμπερτ Αλτμαν «Pret a Porter» και με τη θερινή συλλογή του 2009 γιόρτασε 40 χρόνια καριέρας και αποσύρθηκε από το προσκήνιο αφήνοντας τα ηνία του οίκου της στην κόρη της Ναταλί. Πέρα από ρούχα κι αξεσουάρ υπέγραψε βιβλία, διακοσμητικά, καλλυντικά και αρώματα. Ειδικά για την τελευταία της επετειακή και αποχαιρετιστήρια πασαρέλα κορυφαίοι ντιζάινερς του καιρού μας κλήθηκαν να σχεδιάσουν ρούχα με έμπνευση εκείνη. Στο πολύκροτο σήριαλ Sex & the City, όταν ή Κάρι Μπράντσοου ταξίδεψε στο Παρίσι φόρεσε εμβληματικό ασπρόμαυρο πλεκτό Sonia Rykiel για να νιώσει αληθινή γαλλίδα.

JEAN PAUL GAULTIER

JEAN PAUL GAULTIER

JEAN PAUL GAULTIER

MARTIN MARGIELA

MARTIN MARGIELA

MARTIN MARGIELA

JEAN CHARLES DE CASTELBALZAC

JEAN CHARLES DE CASTELBALZAC

JEAN CHARLES DE CASTELBALZAC

STELLA MC CARTNEY, KARL LAGERFELD

STELLA MC CARTNEY, KARL LAGERFELD

STELLA MC CARTNEY, KARL LAGERFELD

RALPH LAUREN, MICHAEL KORS

RALPH LAUREN, MICHAEL KORS

RALPH LAUREN, MICHAEL KORS

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

Sex & the City

Sex & the City

Sex & the City

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View