Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Οι ταινίες "Τα αγρίμια" και «Χρώμα Δέρματος: Mελί» θα προβληθούν από τον θερινό κινητό κινηματογράφο

Πάτρα: Οι ταινίες "Τα αγρίμια"...

Στις 26 και 29/8/2016 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Συνεχίζονται οι προβολές του θερινού κινητού κινηματογράφου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με την ταινία "Τα αγρίμια" της Patricia Ferreira. Η προβολή σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 στις 9.30 το βράδυ, στην Πλαζ της Αγυιάς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια έγχρωμη Ισπανική παραγωγή διάρκειας 100 λεπτών η οποία κινείται στη σφαίρα της μυθοπλασίας.

Ο Άλεξ, ο Γκάμπι και η Όκι, τρεις έφηβοι που ζουν σε μια μεγαλούπολη, είναι τελείως άγνωστοι για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, αλλά και για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Η συναισθηματική τους απομόνωση φτάνει στα όριά της και έχει απρόσμενες και τρομερές συνέπειες που θα συνταράξουν την κοινωνία.

Η 65χρονη Μαδριλένα σκηνοθέτιδα Patricia Ferreira μοιάζει να εκλιπαρεί μαζί με τους εφήβους ήρωες της ταινίας της: "Αγάπη! Αγάπη! Αγάπη!". Και κατανόηση. Αυτό, που απεγνωσμένα αναζητούν ο Άλεξ, η Γκάμπι και η Όκι...

Μία ταινία τρυφερή μαζί και άγρια σαν τους υπέροχους εφήβους πρωταγωνιστές της. Δεν είναι, άλλωστε, διόλου τυχαίες οι πολλές υποψηφιότητες, αλλά και βραβεύσεις των εφήβων πρωταγωνιστών της ταινίας σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Στο μεταξύ ο θερινός κινητός κινηματογράφος θα πάει την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 ο στον κήπο του Σκαγιοπουλείου, όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Χρώμα Δέρματος: Mελί» του Laurent Boileau, Jung Henin.

Μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, 200.000 παιδιά διασκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Είτε από μόδα, είτε από πραγματική αγάπη πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα ορφανό από την Κορέα. Ένα από τα μικρά, που "Εγκρίθηκαν για Υιοθεσία" είναι και ο Jung (-sik Jun στα Κορεάτικα και Henin στα Βέγικα).

Ο μικρός Jung βρίσκει καταφύγιο στο σχέδιο στην προσπάθειά του για προσαρμογή. Το 2007, αναγνωρισμένος, πια, καλλιτέχνης, αλλά πάντα διχασμένος, θα δημιουργήσει το κόμικ

"Το Χρώμα Δέρματος: Μελί" είναι μια εξαιρετική ταινία. Από την μια το θέμα της κι από την άλλη ο τρόπος, που οι δύο σκηνοθέτες διαλέγουν να αφηγηθούν την ιστορία του Jung: μυθοπλασία σε κινούμενο σχέδιο από την μια και ντοκιμαντέρ από την άλλη.

Η ταινία προβλήθηκε το 2013 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ενώ έχει ταξιδέψει τον κόσμο, συμμετέχοντας και κερδίζοντας διακρίσεις σε πολλά Φεστιβάλ (όπως το ΑnimaFest στο Ζάγκρεμπ, την Ιαπωνία και αλλού).

*Τις επιλογές των ταινιών έχει κάνει ο Νίκος Καββαδίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture