Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος:Μιλά για την ιστορία της οικογένειας από τα Καλάβρυτα και πως έφθασαν την ελληνική ναυτιλία στα πέρατα της οικουμένης- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος:Μιλά για την ισ...

Την Κυριακή το μνημόσυνο για τους γονείς του παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στα Καλάβρυτα

Την Κυριακή 28 Αυγούστου το πρωί στα Καλάβρυτα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου KALAVRYTA CANYON, θα γίνει η επίσημη τελετή ανακήρυξης του Καλαβρυτινού, από το Καλλιφώνι Καλαβρύτων καταγόμενου και απόγονου οπλαρχηγού του 1821, εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, σε επίτιμο δημότη Καλαβρύτων. Τη σχετική απόφαση έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, για τις μεγάλες ευεργεσίες που έχει προσφέρει στον τόπο καταγωγής του, στα Καλάβρυτα, με τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης της κατασκευής του Γηροκομείου Καλαβρύτων και της Μονάδας Κατακοίτων Καλαβρύτων, στις οποίες βρίσκουν καθημερινή περιποίηση, φροντίδα, θαλπωρή και θεραπεία εβδομήντα (70) περίπου (30 στο Γηροκομείο και 40 στη Μονάδα Κατακοίτων) υπερήλικοι, άνδρες και γυναίκες, γέροντες και γερόντισσες, από το Δήμο Καλαβρύτων και από άλλες περιοχές καθώς και για τη συνεχιζόμενη στήριξη των κοινωφελών αυτών Μονάδων παροχής φροντίδας και υγείας σε υπερήλικες και το συνεχές και αμέριστο ενδιαφέρον του, για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία τους και για το διαρκές ενδιαφέρον, την ανιδιοτελή αγάπη του και τον ευγενικό πατριωτισμό του, για τον τόπο καταγωγής του, τα Καλάβρυτα και τα χωριά τους, μεταξύ άλλων, σε τέτοιο βαθμό, που το όνομα των Καλαβρύτων, ταξιδεύει στις θάλασσες της Οικουμένης, μέσα από την ονομασία του δεξαμενόπλοιου ιδιοκτησίας του κ. Καλλιμανόπουλου, σε “UNITED KALAVRYTA”.

Στην τελετή ανακήρυξης θα παραβρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, οι βουλευτές του νομού, άλλοι επίσημοι και πολλοί Καλαβρυτινοί.

Ακολουθεί συνέντευξη που έδωσε ο τιμώμενος εφοπλιστής Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, στην εκπομπή “ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ” του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων, στις 19 Ιουνίου 2016 στην οποία αναφέρεται στην ιστορία της οικογένειάς του και στη δημιουργία από τον πατέρα του αείμνηστο Περικλή Καλλιμανόπουλο και στη συνέχεια από τον ίδιο, τον Γρηγόριο, των μεγάλων ναυτιλιακών και εφοπλιστικών επιχειρήσεών του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις