Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αβραμόπουλος: Πάνω από 845 εκατ. ευρώ η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Αβραμόπουλος: Πάνω από 845 εκατ. ευρώ η ...

Δεν αποκλείεται κατά τον Επίτροπο να κινηθεί νομικά η Ε.Ε κατά των κρατών μελών που δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία

Στην Ελλάδα παρέχεται χρηματοδοτική στήριξη πάνω από 845 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό σύμφωνα με τον ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το θέμα της εφαρμογής του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, τη βοήθεια που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και της Εφαρμογής των αποφάσεων για Μετεγκατάσταση από τα άλλα Κράτη Μέλη έθεσε με γραπτή του ερώτηση ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κύμα μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και την συνεπαγόμενη οριακή κατάσταση που έχει φτάσει η νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, απηύθυνε ερώτηση αναφορικά τα επιπλέον μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσει την Ελλάδα.

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «το μέτρο της μετεγκατάστασης δεν εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των χωρών και ότι από αυτό εξαιρούνται πολλές εθνικότητες», την ίδια στιγμή που « ο κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙΙ» αποδείχθηκε αναποτελεσματικός κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης».

Στην απάντηση που υπογράφει ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, υπογραμμίζει πως «αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο από την πρώτη σύσταση της Επιτροπής που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016, χρειάζεται, να γίνουν περισσότερα».

Σχετικά με την βοήθεια που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Έλληνας Επίτροπος τονίζει πως η χρηματοδοτική στήριξη ξεπερνά τα 845 εκατ. Ευρώ καθώς «επιπλέον των κονδυλίων ύψους άνω των 500 εκατ. EUR που διατίθενται στην Ελλάδα για τα εθνικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020, έχουν διατεθεί ακόμη 345 εκατ. EUR περίπου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης».

Τέλος, ο Επίτροπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των Κρατών Μελών που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Συγκεκριμένα στην απάντησή του προς τον Ευρωβουλευτή κ. Ν Ανδρουλάκη σημειώνει πως «απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες» από τα Κράτη Μέλη τονίζοντας πως «Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο του ρόλου της ως θεματοφύλακα των Συνθηκών, μπορεί να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την κίνηση διαδικασιών επί παραβάσει».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις