Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε 6 ταινίες είχε συμπρωταγωνιστήσει ο Ανδρέας Μπάρκουλης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Σε 6 ταινίες είχε συμπρωταγωνιστήσει ο Α...

Ανάμεσα τους και η "Μουσίτσα" και οι "Διακοπές στην Αίγινα"

Ο αλλοτινός ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου Ανδρέας Μπάρκουλης που έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια και η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 25/8 στις 17.30 στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης στην Αθήνα, όπως διαβάσαμε είχε προσπαθήσει σε κάποια στιγμή της καριέρας του να κυνηγήσει και το ρόλο του Τζέιμς Μποντ, ωστόσο στάθηκαν εμπόδιο τα όχι και τόσο καλά αγγλικά του.

Στην καριέρα του στο σινεμά που ξεκίνησε το 1957 και ολοκληρώθηκε το 2002 με την ταινία του Δημήτρη Κολλάτου «Αλέξανδρος και Αισέ», ο Ανδρέας Μπάρκουλης, από τους ωραιότερους του ελληνικού σινεμά και «εμβληματική» μορφή με την φινετσάτη παρουσία του, σε σημείο να γίνει το πασίγνωστο σλόγκαν «κορίτσια ο Μπάρκουλης», είχε παίξει αρκετές φορές μαζί με την αξέχαστη εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Συμπρωταγωνίστησαν στο ξεκίνημα τους και οι δύο στην ταινία φουστανέλας «Μαρία Πενταγιώτισσα» το 1957, της Ρωμύλος Φιλμ σε σκηνοθεσία του Κώστα Ανδρίτσου. Την ίδια περίπου χρονιά, το καλοκαίρι του ’57, Μπάρκουλης και Αλίκη πήγαν στην Αίγινα και γύρισαν την ρομαντική κομεντί «Διακοπές στην Αίγινα» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ανδρέα Λαμπρινού. Στο φιλμ όπως και στην «Μαρία Πενταγιώτισσα» έπαιζε και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Το 1958 η Βουγιουκλάκη και ο Μπάρκουλης συμπρωταγωνίστησαν σε μία δραματική αισθηματική ιστορία, μία ταινία όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορικά που προβάλλεται αραιά στην τηλεόραση. Τίτλος της «Έρωτας στους αμμόλοφους» ενώ σκηνοθέτης ήταν ο Κώστας Μανουσάκης.

Ένας δραπέτης (Ανδρέας Μπάρκουλης) ξεβράζεται σε μια ερημική παραλία κι εκεί συναντά μια όμορφη κι αλλοπαρμένη κοπέλα, την Άννα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), που περιπλανιέται σαν αγριοκάτσικο στους αμμόλοφους, συντροφιά με ένα σκιάχτρο. Όταν της μιλάει, διαπιστώνει ότι δεν είναι πολύ φυσιολογική, θα δεχθεί όμως να την ακολουθήσει και να μείνει στο σπίτι της. Στο φιλμ έπαιζε και ο Γιάννης Αργύρης.

Αμέσως μετά το ’59, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης θα «σκίσουν» παίζοντας στην «Μουσίτσα» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη (αν δεν κάνουμε λάθος ήταν και η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Δαλιανίδη στο σινεμά).

Ήταν το φιλμ όπου η Αλίκη τραγουδούσε το περίφημο «Ρίκο ρίκο». Μαζί τους έπαιζαν και ο Κούλης Στολίγκας και ο Θανάσης Βέγγος.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε και ένα βασικό ρόλο στην μεγάλη εισπρακτική κινηματογραφική επιτυχία «Το Δόλωμα» του Αλέκου Σακελλάριου το ’64 με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη που είχε γυριστεί στη Ρόδο.

Τέλος να μην ξεχάσουμε πως ο Μπάρκουλης και η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήσαν και το ζευγάρι της ταινίας εποχής "Ο Μιμίκος και η Μαίρη" σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου, για την πρεμιέρα του οποίου είχε ταξιδέψει ο Μπάρκουλης το 1959 στο σινέ Ιντεάλ στην Πάτρα.

H φωτ. είναι από το erwtasstousammolofous.blogspot.gr.

H φωτ. είναι από το erwtasstousammolofou...

H φωτ. είναι από το erwtasstousammolofous.blogspot.gr.

Η φωτ. είναι από το cinefil.pblogs.gr.

Η φωτ. είναι από το cinefil.pblogs.gr.

Η φωτ. είναι από το cinefil.pblogs.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture