Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Απίστευτη πατέντα Κερκυραίου στην ταμειακή μηχανή, για να φοροδιαφεύγει – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτη πατέντα Κερκυραίου στην ταμεια...

Σε αναψυκτήριο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας

Η φαντασία πολλών επιχειρηματιών και επιτηδευματιών είναι αστείρευτη όταν πρόκειται να φοροδιαφύγουν, καθώς ανακαλύπτουν απίστευτες μεθόδους. Τη διαπίστωση αυτή κάνουν πλέον καθημερινά τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούν.

Η πιο πρόσφατη μάλιστα σε αναψυκτήριο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, όπου ο ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου είχε συνδέσει την ταμειακή μηχανή με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο χειριστής της ταμειακής χτυπά στην ταμειακή κανονικά τα πράγματα που έχει αγοράσει ο πελάτης στον οποίο δίνει και απόδειξη όμως, όπως φαίνεται στο βίντεο, βάζει την συναλλαγή σε «αναμονή».

Έτσι, στο τέλος της ημέρας και πριν την έκδοση του «Ζ» ο καταστηματάρχης διαγράφει τις αποδείξεις που είναι σε αναμονή.

Με αυτόν τον τρόπο δεν εμφανίζεται ο τζίρος που πρέπει να φορολογηθεί και το ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο.

Το πρόστιμο που επέβαλαν στον ιδιοκτήτη του αναψυκτηρίου οι ελεγκτές ανέρχεται σε 250 ευρώ για την μη έκδοση απόδειξης, 5.000 για «παράκαμψη διαδικασίας», δηλαδή για το τέχνασμα με την ταμειακή μηχανή, αλλά και 2500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίων στους ελεγκτές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών, με αυτό τον τρόπο μπορεί να σβήνονταν μέχρι και 100 αποδείξεις την ημέρα, κάτι που σημαίνει τεράστια απώλεια για τα έσοδα του δημοσίου.

Ο ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου έχει πλέον μπει στο στόχαστρο των ελεγκτών, οι οποίοι πρόκειται να «ξεσκονίσουν» την επιχείρηση για τυχόν άλλες παραβάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά