Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Ο Νίκος γύρισε σπίτι του! Συγκίνηση στον αποχαιρετισμό της careta careta που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δυτική Ελλάδα: Ο Νίκος γύρισε σπίτι του!...

Η θαλάσσια χελώνα επέστρεψε στη θάλασσα

Μια ιδιαίτερη περιβαλλοντική εκδήλωση παρακολούθησαν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 γονείς με τα παιδιά τους, κατασκηνωτές, λουόμενοι αλλά και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχή όπου παραβρέθηκαν στην παραλία των Λεχαινών Ηλείας, στη Green Camp για την απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Ο “Νίκος” τραυματισμένος στο κεφάλι (σκόπιμος τραυματισμός) βρέθηκε εξουθενωμένος και αδύναμος στο Βόρειο Αιγαίο, στη Χίο. Στις 30 Μαρτίου του 2013 κατέφτασε στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλασσίων Χελωνών του «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα Αττικής για την άμεση περίθαλψη του.

Κατά την άφιξη του στο Κέντρο ζύγιζε μόλις 34 κιλά και με μήκος καβουκιού 66 εκατοστά. Η φροντίδα αλλά και η αγάπη των υπευθύνων με την κατάλληλη θεραπεία συνέβαλαν στην ανάρρωσή του και  στην επιστροφή τoυ στο φυσικό του θαλάσσιο χώρο, μετά από 3 χρόνια και 5 μήνες, απολαμβάνοντας και πάλι την ελευθερία του.

Η επιτυχημένη περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» και με την υποστήριξη της πράσινης κατασκήνωσης Green Camp.

Πριν την απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού από τον περιβαλλοντολόγο Διονύση Μαμάση, υπεύθυνο του προγράμματος για την καταγραφή προστασίας φωλιών της θαλάσσιας χελώνας στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς που υλοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά ενώ στην συνέχεια η κα. Γεωργία Καραμπέρου συντονίστρια του Φορέα αναφέρθηκε στην μεγάλη οικολογική αξία του Εθνικού Πάρκου.

Οι πολίτες στείλανε το περιβαλλοντικό τους μήνυμα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και ο “Νίκος” μας αποχαιρέτησε για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής του στη Μεσόγειο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις