Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλία:Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό - Τουλάχιστον 73 οι νεκροί - Η πρεσβεία στη Ρώμη ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν Έλληνες στα θύματα -BINTEO & ΦΩΤΟ

Ιταλία:Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων α...

Μνήμες από το χτύπημα στη Λα Κουίλα

17:00: Τουλάχιστον 73 είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που ισοπέδωσε κωμοπόλεις και χωριά στην κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα.

Την ανακοίνωση έκανε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

Ο σεισμός χτύπησε ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών κοιμούνταν, με επίκεντρο 140 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται πολλά παιδιά.

 

13.50 Με ανάρτηση της στο Facebook η ελληνική πρεσβεία της Ρώμης «ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών από το σεισμό» που συγκλόνισε τη χώρα τα ξημερώματα

12.50 Στους 38 έχει ανέβει δυστυχώς ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ενώ πάρα πολλοί είναι αυτοί που βρίσκονται καταπλακωμένοι από συντρίμμια.

 

11.24 Τουλάχιστον 22 νεκροί ,δεκάδες αγνοούμενοι και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία και ισοπέδωσε τρία χωριά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε ο δήμαρχος του μαρτυρικού Αματρίτσε,Σέρτζιο Πιρότσι.

 

 

10.43 Συνεχείς είναι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα, στις 03.36' τοπική ώρα, την κεντρική Ιταλία, είναι αδιάκοπες.Στο χωριό Αρκουάτα, πολίτες σκάβουν με γυμνά χέρια, στην προσπάθεια να βοηθήσουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν έναν κάτοικο από τα συντρίμμια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, υπάρχει φόβος ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα πολύ βαρύτερος. Στο μεταξύ, είναι ακόμη πιο δύσκολο να μπορέσει να γίνει μια συνολική εκτίμηση των καταστρεπτικών επιπτώσεων του σεισμού, λόγω του ότι έχει σημειωθεί σειρά κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχουν απομονωθεί πολλές αγροτικές περιοχές, αναφέρει το ΑΜΠΕ

 

09.53 Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων και τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν φτάσει τους δεκατέσσερις.

09.34 Στους δέκα ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από οτν σεισμό στην Ιταλία.Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ρώμη και τη Βενετία.

08.55 Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσαν τις μεγάλες καταστροφές από τον πρωινό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Χουλιάρας μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού. "Είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός . Η Ιταλία συνηθίζει να δίνει τέτοιους ισχυρούς προσεισμούς", είπε. Επεσήμανε ακόμα ότι τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δυο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 Ρίχτερ.

Και οι δυο επεσήμαναν ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές. Όπως είπε ο κ. Χουλιάρας ο σεισμός προήλθε από την "ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων" η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό αυτόν της πόλης Λ΄Ακουιλα την Άνοιξη του 2009.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ιταλικές αρχές, αλλά ο ΟΑΣΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προετοιμάζονται να στείλουν τεχνική βοήθεια.

07.45 Οι  πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έξι νεκρούς.Δεκάδες είναι και οι μετασεισμοί που σημειώνονται με τον ισχυρότερο να έχει μετρηθεί στους 5,4 βαθμούς.Πολλοί άνθρωποι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και τις πλατείες, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Στη Ρώμη τα κτίρια ταρακουνήθηκαν για περίπου 20 δευτερόλεπτα.


07.25 Τουλάχιστον δυο είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 (τοπική ώρα) την Ιταλία Υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίων στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλ, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 



Αναδημοσίευση από In.gr

Αναδημοσίευση από In.gr

Αναδημοσίευση από In.gr

Αναδημοσίευση από In.gr

Αναδημοσίευση από In.gr

Αναδημοσίευση από In.gr

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ χτύπησε τα ξημερώματα την κεντρική Ιταλία.Κτίρια κατέρρευσαν στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι από τον σεισμό έντασης 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 3:36 (τοπική ώρα) σήμερα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ' 'Ακουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, μετά την σεισμική δόνηση των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία, είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Ο ισχυρός σεισμός, έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν μόλις 4 χλμ.

Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα.

Αναδημοσίευση από In.gr

Αναδημοσίευση από In.gr

Αναδημοσίευση από In.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις