Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Λιλίκα Βέργη: Στο τιμόνι ενός ιστορικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πάτρας με 30.000 αποφοίτους - Το ΙΕΚ Βέργη σε νέους ορίζοντες

Λιλίκα Βέργη: Στο τιμόνι ενός ιστορικού ...

Όσα μάθαμε για το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με την ξεχωριστή πορεία

Χωρίς αμφιβολία, οι σπουδές που θα ακολουθήσει ένας νέος είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της ζωής του. Πολλές φορές η επιλογή που καλείται να κάνει φαίνεται αρκετά δύσκολη.

Ποιο επάγγελμα πρέπει να ακολουθήσει; Και πάνω απ΄ όλα, ποιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα μπορεί να εμπιστευτεί;

To thebest.gr μίλησε με την Διευθύντρια Σπουδών του «ΙΕΚ Βέργη», Λιλίκα Βέργη και έμαθε τα πάντα σχετικά με την ιστορία, τις παροχές και τις καινοτομίες ενός Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που έχει διαγράφει την δική του ξεχωριστή πορεία.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Ποιά είναι η ιστορία του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ;

Το ξεκίνημα μας έγινε πάνω από μισό αιώνα πριν από τον Ορκωτό Λογιστή-Οικονομολόγο Σπύρο Βέργη. Το Φροντιστήριο Λογιστικής ιδρύθηκε στα 1960. Κατόπιν ακολούθησαν, μέσα στα χρόνια, μια σειρά από εξελίξεις του Οργανισμού. Ενδεικτικά αναφέρω πως το 1965 μεταδόθηκε για πρώτη φορά ζωντανά η παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού από κλειστό κύκλωμα της Σχολής Ραδιοτεχνιτών ΒΕΡΓΗ, το 1979 οι Σχολές ΒΕΡΓΗ απέκτησαν πρώτες στη Δυτική Ελλάδα Η/Υ της Apple, ενώ το 1990 η επιτυχία των αποφοίτων του ΤΕΛ ΒΕΡΓΗ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις έφτασε στο 90%.

Το 2012 το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ πιστοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ηλεκτρονικά Επαγγέλματα e-Jobs Observatory για την ειδικότητα Multimedia και την επόμενη χρονιά μας απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο για το τμήμα Μαγειρικής στην Πανευρωπαϊκή Έκθεση ΗΟRECA. Η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία είναι η αναγνώριση του προγράμματος σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ το 2015 για απευθείας συνέχιση σπουδών στο τελευταίο έτος κι απόκτηση Bachelor’s με υποτροφία από το Bedfordshire University για τους αποφοίτους Διοίκησης και Οικονομία και Multimedia. Αυτοί είναι ορισμένοι μόνο σταθμοί, από τους πολλούς, στην πορεία του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος ΒΕΡΓΗ.

Τι είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει στον χώρο;

Αυτή η ιστορία και η διατήρηση των υψηλών standards μέσα στα χρόνια είναι που προσέδωσαν στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΕΡΓΗ μια διαχρονική αξία. Στην πορεία των χρόνων εξελισσόμαστε συνεχώς, βελτιωνόμαστε, προοδεύουμε. Έχει δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας, η οποία μεταφράζεται με την επιστροφή φίλων, συγγενών ακόμα και τρίτης γενιάς στο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ.

Οι 30.000 και πλέον απόφοιτοι μας (ένα στάδιο ολόκληρο θα μπορούσαν να γεμίσουν, έτσι και συγκεντρώνονταν όλοι μαζί), μεταξύ των οποίων επιτυχημένοι επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες, είναι η απόδειξη της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των προοπτικών που ανοίγονται σε όποιον αποφοιτά από το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ.

Είμαστε το Ι.ΙΕΚ της Δυτικής Ελλάδας που προσφέρει αρχικά στους υποψήφιους σπουδαστές την επιλογή ανάμεσα σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία ειδικοτήτων και κατόπιν δίνει τα εχέγγυα για απόκτηση γνώσεων και εμπειριών που μπορούν να οδηγήσουν άμεσα σε επαγγελματική αποκατάσταση και ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

 

Ποιες είναι οι παροχές που προσφέρει το ΙΕΚ ΒΕΡΓΓΗ στους σπουδαστές του;

Διακεκριμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες με πολυετή εμπειρία και αναβαθμισμένες γνώσεις, επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια, διδάσκουν με στόχο την άμεση και επιτυχημένη εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού. Η ύλη είναι ψηφιακής μορφής και εξαιρετικά υψηλού επιπέδου. Τα Εργαστήρια Πληροφορικής, οι Αίθουσες Προβολών, τα Εργαστήρια Μαγειρικής, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικών, Νοσηλευτικής, Ονυχοπλαστικής, Αισθητικής, Κομμωτικής, Γραφιστικής, Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών και η Ψηφιακή Τάξη δημιουργούν ρεαλιστικές συνθήκες ανώτερης εκπαίδευσης.

Οι σπουδές, εξάλλου, διαρκούν πέντε εξάμηνα, τέσσερα θεωρητικής κατάρτισης και ένα για την πρακτική. Στο εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης οι σπουδαστές προωθούνται από το Γραφείο Επαγγελματικής Αποκατάστασης στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και δουλεύουν σε πραγματικές συνθήκες επάνω στο αντικείμενό τους για 960 ώρες. Τη δικτύωση, τη διαδικασία πρόσληψης και την εποπτεία αναλαμβάνει αποκλειστικά το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ.

Επιπλέον είμαστε περήφανοι γιατί οι σπουδαστές μας αποκτούν τα πρώτα ένσημα προϋπηρεσίας για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, από το εξάμηνο της Πρακτικής τους ακόμα, πιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την επαγγελματική εμπειρία για άμεση έναρξη της δικής τους επιχείρησης αναλόγως της ειδικότητας τους.

Ποια χαρακτηριστικά του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ του έδωσαν διάρκεια  στον χρόνο και το κράτησαν στην κορυφή;

Πάνω απ’ όλα η συνέπεια λόγων και έργων και ο απόλυτος σεβασμός στις προτεραιότητες των σπουδαστών μας. Είμαστε ένα Ι.ΙΕΚ με ανθρώπινο πρόσωπο, προσηλωμένοι στις προσωπικές ανάγκες, κλίσεις και ταλέντα κάθε σπουδαστή. Φροντίζουμε να είμαστε πάντοτε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας αλλά και στην αγορά εργασίας και προβλέπουμε τις νέες τάσεις ώστε να επικαιροποιούμε τα προγράμματα σπουδών και να κάνουμε νέες συνεργασίες που θα βοηθήσουν τους σπουδαστές μας. Η νομιμότητα, η οργάνωση, η μεθοδικότητα και οι σπουδαίες συνεργασίες μας κατέστησαν το Ι.ΙΕΚ της Δυτικής Ελλάδας. Είναι τιμή για εμάς η εμπιστοσύνη των νέων που φοιτούν γιατί μας εμπιστεύονται το μέλλον τους.

Πάνω σε ποιους τομείς μπορούν να σπουδάσουν και να διαπρέψουν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ;

Όλες οι πιστοποιημένες από το Υπουργείο Παιδείας ειδικότητες λειτουργούν φέτος στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ. Είναι συνολικά 94 σε 9 διαφορετικούς τομείς. Επομένως κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τμήμα, πρόγραμμα και εκπαιδευτικούς για την ειδικότητα που τον ενδιαφέρει και να αποκτήσει γνώσεις, ειδίκευση, κρατικό δίπλωμα και προοπτικές καριέρας.

Μοιρασμένες στους αντίστοιχους τομείς, στα Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, μπορεί κανείς να βρει την ειδικότητα της επιλογής του στους κλάδους της Πληροφορικής, της Οργάνωσης και Διοίκησης, της Μηχανολογίας, των Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Τουρισμού, της Ομορφιάς, της Υγείας και Πρόνοιας, του Αθλητισμού και πολλές ενδιαφέρουσες επιμέρους ειδικότητες.

Λίγα λόγια για την συνεργασία  με το University of Bedfordshire της Αγγλίας στο Λονδίνο …

Το βραβευμένο Πανεπιστήμιο του Bedfordshire και το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ κάνουν μία εναλλακτική πρόταση σπουδών που οδηγεί σε Πανεπιστημιακό Πτυχίο. Η πρωτοποριακή συνεργασία του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα με το University of Bedfordshire της Αγγλίας στο Λονδίνο αλλάζει τα δεδομένα της ελληνικής επαγγελματικής κατάρτισης. Για πρώτη φορά οι σπουδές ΙΕΚ αναγνωρίζονται από Πανεπιστημιακό φορέα και αυτόματα, χωρίς εξετάσεις, οι σπουδαστές κατατάσσονται στο τελευταίο έτος Πανεπιστημιακών σπουδών και αποκτούν Bachelor’s με ένα χρόνο σπουδών.

Στην ουσία οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ έχουν τη δυνατότητα να λάβουν υποτροφία για ολόκληρο τον κύκλο σπουδών που θα ακολουθήσουν. Oι σπουδαστές της ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ μπορούν να αποκτήσουν BA Business Administration και BA Business Management και oι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Designer-Developer/Video Games) μπορούν να αποκτήσουν BSc Interactive Digital Technologies και BSc Computer Games Development. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι οι γνωστές πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία δεν επηρεάζουν τους φοιτητές από τις Ευρωπαϊκές χώρες, τουλάχιστον έως το 2018. Συνεπώς τα οικονομικά δεδομένα για τους φοιτητές παραμένουν τα ίδια και ιδιαίτερα τα έξοδα στη Μεγάλη Βρετανία είναι μειωμένα τώρα λόγω της υποτίμησης της βρετανικής λίρας.

Η συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+….

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την συμμετοχή του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, γιατί η πρόταση μας βαθμολογήθηκε με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα 96/100 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Σπουδαστές και σπουδάστριες της Μαγειρικής, Αισθητικής και Διοίκησης θα εργαστούν σε μεγάλες επιχειρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα με υποτροφία και θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες σε πολυεθνικό περιβάλλον. Μέλημα μας για κάθε δράση του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες των νέων που μας εμπιστεύονται. Γι’αυτό άλλωστε το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ συμμετέχει ενεργά στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση εξασφαλίζοντας Διεθνείς Αναγνωρίσεις που αναβαθμίζουν τις σπουδές και τους σπουδαστές του.

Σε τι καινοτομεί το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ φέτος, την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-17;

Φέτος το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ εμφανίζει μία πλήρως ανανεωμένη εικόνα, που ξεκινά από την καινούργια μας εταιρική ταυτότητα (με φρέσκα λογότυπα, νέα προσεκτικά δουλεμένα δημιουργικά και μηνύματα ξεκάθαρα, δυνατά και μεθοδικά επιλεγμένα) και καταλήγει στις κτιριακές μας υποδομές, στις προσφερόμενες ειδικότητες και στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών.

Μία νέα αντίληψη διαπνέει πλέον τις σχέσεις μας με τους υποψήφιους σπουδαστές –θα το διαπιστώσετε και μέσα από τη φρέσκια επικοινωνιακή καμπάνια που έχουμε σχεδιάσει και εκπονήσει.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της γενικότερης ανανέωσης, αναβαθμίσαμε τους χώρους μας (εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστους χώρους), επεκτείναμε τις συνεργασίες μας (με κλάδους, επιχειρήσεις, φορείς, εξωτερικούς συνεργάτες) και επεκτείναμε τη δραστηριότητά μας, εντάσσοντας στο πρόγραμμα σπουδών όλες τις εγκεκριμένες από το Υπουργείο ειδικότητες.

Πραγματικά αισθανόμαστε φέτος, στο Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους υποψήφιους σπουδαστές και τις επιθυμίες τους και να τις ικανοποιήσουμε στο έπακρο, μέσα από μία προσωποποιημένη προσέγγιση, ανάλογα με τις ανάγκες, τις επιλογές και τις δυνατότητες του καθενός. Κι αυτό μας δίνει επιπλέον δύναμη, αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight