Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολυμπία Οδός: Που θα μπούν διόδια στον άξονα Πάτρα - Κόρινθος και ποια θα λειτουργήσουν από το Νοέμβριο; Πόσο θα κοστίζει το ταξίδι όταν ολοκληρωθεί ο δρόμος;

Ολυμπία Οδός: Που θα μπούν διόδια στον ά...

Πόσα θα πληρώνει ο ταξιδιώτης για τα 120 χλμ του νέου δρόμου;

Τσουχτερό για την τσέπη των οδηγών αναμένεται  να είναι το ταξίδι προς την Κόρινθο και στη συνέχεια προς την Αθήνα και αντίστροφα με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", θα τεθούν σε λειτουργία διόδια τρεις σταθμοί διοδίων πριν από την ολοκλήρωση του έργου.

Στο τμήμα Κορίνθου-Πάτρας προβλέπονται τρεις σταθμοί διοδίων: Κιάτου (σήμερα χρεώνει στη μία κατεύθυνση), Νικολαίικων (Αίγιο, νέος σταθμός) και Αραχωβίτικων (νέος σταθμός σε αντικατάσταση των διοδίων Ρίου, που σήμερα χρεώνουν την άλλη κατεύθυνση).

Αυτό που φαίνεται να έχει συμφωνηθεί είναι ότι οι σταθμοί Κιάτου και Αραχωβίτικων θα ξεκινήσουν να λειτουργούν αμφίπλευρα τον φετινό Νοέμβριο, χρεώνοντας τα ολοκληρωμένα κομμάτια του άξονα (προς 0,06 ευρώ/χλμ. για τα Ι.Χ.).

Με δεδομένο ότι η εθνική οδός Κορίνθου-Πάτρας είναι συνολικά 120 χλμ., η χρέωση όταν λειτουργήσουν όλοι οι σταθμοί διοδίων στο σύνολο του δρόμου θα είναι 7,20 ευρώ για τα Ι.Χ.

Αν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα υπόλοιπα διόδια μέχρι την Αθήνα, ο ταξιδιώτης θα καλείται να πληρώσει κάποιος ποσό άνω των 12 ευρω, ενώ εάν χρησιμοποιήσει και την Αττική Οδό το κόστος θα ξεπερνά ή θα αγγίζει τα 15 ευρω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπία Οδός: Ποια τμήματα της Πατρών-Κορίνθου, στην Αχαΐα, θα ολοκληρωθούν μετά τον Μάρτη του 2017 - Διόδια από Νοέμβριο στ΄Αραχωβίτικα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις