Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε έρχονται οι βροχές στην Πάτρα και πόσο θα διαρκέσουν; Αναλυτική πρόγνωση μέρα με την ημέρα για όλη την εβδομάδα

Πότε έρχονται οι βροχές στην Πάτρα και π...

Από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλαο Σερέτη

Αποκομμένη ψυχρή λίμνη αναμένεται να προσεγγίσει την χώρα μας από τα βόρεια-βορειοδυτικά και να εισέλθει στην τροπόσφαιρα άνωθεν του Ελλαδικού χώρου.Η ''επαφή'' της με τα θερμά νερά του Ιονίου πελάγους θα πυροδοτήσει την αστάθεια στην χώρα μας δίνοντας βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της,σε ηπειρωτικές αλλά και κατά τόπους σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές.

Ας αναλύσουμε τον τρόπο που θα επηρεάσει η διαταραχή αυτή την πόλη της Πάτρας, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία.

Σήμερα Δευτέρα 22/8,ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά,οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας ίσως δώσουν τοπικές μπόρες στην ορεινή ζώνη του Χελμού και του Ερυμάνθου.Η θερμοκρασία από 23-34oC.πιθανόν και 35oC στα νότια προάστια.Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς.

Αύριο Τρίτη 23/8,αρχικά ο καιρός θα είναι καθαρός.Όμως το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και το απόγευμα θα δώσουν μπόρες και καταιγίδες κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές του νομού,οι οποίες δεν αποκλείεται να ενταθούν αρκετά.Πιθανές και οι χαλαζοπτώσεις.Η πόλη της Πάτρας τις όποιες πιθανότητες για βροχή τις συγκεντρώνει τις πρώτες βραδυνές-βραδυνές ώρες.Ο υδράργυρος από 22-31oC και οι άνεμοι δυτικοί στα 2-3bf και στο Ρίο 4-5bf,

Η Τετάρτη 24/8 είναι η ημέρα κατά την οποία η πόλη συγκεντρώνει,καθ'όλη την διάρκεια του 24ώρου,τις πιο πολλές πιθανότητες να δεχθεί φαινόμενα βροχών και καταιγίδων.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-28oC,ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 3-4bf.Πρόσκαιρη σημαντική ενίσχυση αυτών κατά την στιγμή εκδήλωσης των όποιων φαινομένων.

Την Πέμπτη 25/8,θα εξακολουθήσει ο άστατος καιρός.Η πόλη,αν και οι πιθανότητες είναι πιο μειωμένες σε σχέση με την Τετάρτη, θέτει ξανά σοβαρή υποψηφιότητα για κάποια φαινόμενα,ενώ περισσότερα θα είναι αυτά στα γύρω ορεινά τμήματα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-29oC και οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4bf και στο Ρίο 6 και πρόσκαιρα ενδεχομένως 7bf.

Την Παρασκευή 26/8 ο καιρός θα είναι εκ νέου βελτιωμένος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας.Ο υδράργυρος από 23-32oC και όσον αφορά τους ανέμους αυτοί θα είναι ανατολικών διευθύνσεων στα 3-4bf και στο Ρίο πιο ενισχυμένοι,στα 5-6bf,στο πρώτο μισό της ημέρας.

Τάση μέχρι το τέλος Αυγούστου:Αίθριος,ο καιρός στην πόλη με τον υδράργυρο να παρουσιάζει μικρή περαιτέρω άνοδο αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σ/Κ.Όχι όμως σε επίπεδα καύσωνα.

*Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης (Ρωμανός Πατρών)& για το meteoclub.gr:Nick-Stormlover

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυτική Ελλάδα: Έρχεται... βροχή! Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού - Πόσο έντονα θα είναι τα φαινόμενα; ΔΕΙΤΕ Γράφημα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις