Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Ταξιδέψαμε στην Ρόδο - Τι είδαμε, που φάγαμε, τι αξίζει να κάνετε - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ταξιδέψαμε στην Ρόδο - Τι είδαμε, που φά...

ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ ΦΟΗ

ΟΡΤΣΑ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ !!!!

ΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Ταξιδεύοντας στα Δωδεκάνησα με πρώτο σταθμό την κοσμοπολίτικη Ρόδο, η οποία από την αρχαιότητα ευρίσκεται στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων δρόμων Ανατολής, Αφρικής και Δύσης. Πέρα από τα ταξιδιωτικά στερεότυπα που έχουμε στο μυαλό μας, μαζικός τουρισμός, ορδές μεθυσμένων Άγγλων, μεγάλο απρόσωπο νησί κ.λ.π., η Ρόδος έχει ένα διαμάντι στην καρδιά της, την Μεσαιωνική πόλη, πού και μόνο γι’ αυτήν αξίζει διπλά το ταξίδι στο νησί.
Ένα ιστορικό κέντρο, πού σε τραβάει από το μανίκι να περπατάς κοιτώντας ψηλά, να μπερδεύεσαι στα βοτσαλωτά λιθόστρωτα ψάχνοντας την εκκλησία της Παναγίας του Μπούργκου και να μπαίνεις στην δροσερή αυλή μίας αραβικής βιβλιοθήκης του 1793 η να χάνεσαι στα ατέλειωτα δωμάτια του παλατιού του Μεγάλου Μάγιστρου στο κάστρο των Ιπποτών. Ναι, νιώθω σαν ηρωίδα του Γούντι Αλλεν στο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» παρασυρμένη στο σπιράλ του χωροχρόνου και περιμένω να ανοίξω τήν πόρτα της αίθουσας με τίς κιονοστοιχίες και να βρεθώ καλεσμένη σε μεσαιωνικό δείπνο μαζί τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο!!!!
Αν επισκεφθείς δε την πόλη πρωί, πρωί πρίν την κάθοδο του τουριστικού πλήθους, νιώθεις την αχλή του μύθου να σε τυλίγει.
Και για τις ρομαντικές ψυχές, μια βόλτα με την πανσέληνο να ανεβαίνει μέσα από την θάλασσα στο παλαιό λιμάνι, στο Μαντράκι, που το φυλάνε τα δύο ελάφια, τοπόσημο του νησιού.
Και για βουτιές και όχι μόνο, Πρασονήσι, ο παράδεισος των σέρφερ αλλά και του πλατσουρίσματος μαζί. Στην μία πλευρά πέντε μποφόρ στην άλλη δύο. Ο καθένας διαλέγει αυτήν που του αρέσει και ώ τι ευτυχία για όλους!! Στο νοτιότερο σημείο της Ρόδου, τον χειμώνα πάς με βάρκα και το καλοκαίρι περπατώντας.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ
Καθώς περπατάς αμέριμνη πρωί στην μεσαιωνική πόλη, κορνάρει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για delivery γεμάτο ψωμιά, ούπς τι είναι πάλι αυτό ;;; Φραντζολάκια σκεπασμένα με καρό πετσετούλα, από πού βγήκαν; Από το ΦΟΥΡΝΑΡΙΚΟ, έναν εναλλακτικό φούρνο με έναν πάγκο γεμάτο πιταρούδια,κάτι σαν κρητικές μυζηθρόπιτες, γεμιστά με χόρτα, κιμά, η τυρί.
Αλλά και τροφαντές κοτόπιτες, τυρόψωμα που λιώνουν στο στόμα, λαχταριστά σάντουιτς που διαλέγεις μόνος σου τι θα βάλεις μέσα, σε ψωμάκια που βγαίνουν μπροστά σου από τον φούρνο. Και αν θέλεις κάτι γλυκό, μοσχοβολιστά κέικ, παχουλά ντόνατς, σάμαλη και πολλά ακόμα που, όλα τα φτιάχνουν μπροστά σου στην ανοιχτή κουζίνα- εργαστήριο. Ο απολογισμός χίλιες θερμίδες και…μια γλυκιά καταστροφή !!!!
Έφτασε το βραδάκι, καλή η ρομάντζα αλλά και η ώρα του δείπνου είναι ιερή, πάμε λοιπόν στο ΚΕΡΑΣΜΑ. Δημιουργική ελληνική κουζίνα, με έναν κατάλογο πειρασμό. Φρέσκα ζυμαρικά, θαλασσινά πειραγμένα με ωραίες σάλτσες και κρεατικά σιγομαγειρευμένα. Για πρώτο πιάτο έρχεται ένα θαλασσινό, σωστά χυλωμένο κριθαρότο με μικρό συμιακό γαριδάκι και φέτα, μία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, αχλάδι ψητό καρυκευμένο με κάρι και ψητό μανούρι.
Και για κυρίως, ένα πιάτο με πραγματικά χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με καπνιστή παντσέτα και κρητικό ξερό ανθότυρο και ένα χοιρινό φιλέτο με πουρέ μελιτζάνας και σάλτσα καπνιστού τυριού. Όλα τέλεια όμως μην περιμένετε πολύ ωραίο περιβάλλον γιατί είναι το μόνο μείον του εστιατορίου.

Έπεται λαχταριστή συνέχεια !!!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life