Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Ακράτας η παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»

Απόψε στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Ακράτα...

Από την Εταιρεία Θεάτρου "Θέση"

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Θέατρο Αυλαία, Θέατρο Blackbox), περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, και ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων στο “Θησείον – Ένα θέατρο για τις Τέχνες” στην Αθήνα, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» της Ακράτας παρουσιάζει το όμορφο έργο του Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, απόψε Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 στις 21:15.

Το κλασικό και ρομαντικό έργο του William Shakespeare, μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ίδια την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στην γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» θεωρείται ένα έργο που γοητεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ο συγγραφέας συμπλέκει έντεχνα τον κόσμο του παραμυθιού με τον αληθινό κόσμο. Νεράιδες και ξωτικά συνομιλούν με τους ανθρώπους της καθημερινής ζωής και τα μπερδέματα δεν αργούν να συμβούν…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση επελέγη από το Festival Internacional de Teatro Clásicode Almagro 2016 στο Almagro της Ισπανίας και παρουσιάστηκε στο Teatro La Veleta στις 25 Ιουλίου 2016 καθώς και στην Μαδρίτη στα Teatros Luchana στις 26, 27 και 28 Ιουλίου 2016.

Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος

Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης

Κοστούμια/ Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου.

Παίζουν οι: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου.

Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος

Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου.

*Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του filodimos.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture