Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Προσπάθεια για αεροπορική σύνδεση του Αράξου με το Λίβανο- Φόβοι ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου

Αχαΐα: Προσπάθεια για αεροπορική σύνδεση...

Πως κινείται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρωτοβουλία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση του Αράξου με τον Λίβανο βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ενώ «τρέχει» και η δημόσια διαβούλευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής της περιοχής. Για όλα τα παραπάνω «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αγγελόπουλος η Περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής κι, αυτό σιγά-σιγά έχει αρχίσει να δείχνει κάποια δείγματα, αν και δεν είναι οι καλύτερες εποχές.

«Υπάρχουν ζητήματα μ’ ένα άκουσμα και μόνο να επηρεαστούν  προσπάθειες ετών. Στην Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Δεν σημαίνει ότι έχουμε αυξήσεις τουριστών στην περιοχή αλλά είμαστε τουλάχιστον στο επίπεδο που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν κάποιες αυξομειώσεις που όμως δεν είναι σε μεγάλα επίπεδα. Έχουμε μια σταθερή πορεία και έχουμε την κινητικότητα που μας δίνει μια θετική είδηση για την επόμενη μέρα. Σε αυτό το πλαίσιο μας προσέγγισαν κι έγιναν ήδη κάποιες συζητήσεις για άνοιγμα απευθείας πτήσης με το Λίβανο, κι αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας», σχολίασε ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο Λίβανος έχει σήμερα τρεις «αγορές» στην Ελλάδα όπου κατευθύνονται οι τουρίστες κι αυτές είναι η Κρήτη, η Αθήνα και το Αιγαίο. Τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε και η Περιφέρεια ενδιαφέρεται να ανοίξουν επιπλέον αγορές.

«Έτσι έγινε η πρώτη συζήτηση και θα δούμε πως θα εξελιχθεί στην συνέχεια. Θα υπάρξουν και άλλες επαφές για να μπορέσουμε να τους πούμε ποίοι είμαστε, τις δυνατότητες πρόσβασης κ.α.. Η κουβέντα είναι σε εξέλιξη, στο Λίβανο υπάρχει και το Χριστιανικό στοιχείο καθώς περίπου το 40% είναι Χριστιανοί, άρα καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που πρέπει να δούμε. Συζητάμε μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει απευθείας πτήση στον Άραξο, διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα, με την έννοια ότι εάν κατέβει ένα αεροπλάνο στην Αθήνα έχει μετά 100 επιλογές ο επισκέπτης», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Πέραν αυτών εξετάζονται και άλλες αγορές όπως αυτή του Ισραήλ από όπου η Δυτική Ελλάδα πέρυσι είχε πάνω από 20.000 τουρίστες, ενώ πρόσφατα, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε  Ρώσους tour operators.

«Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία, διαβάζοντας κι εγώ τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, είναι ότι ο Άραξος είναι οριστικά πλέον ότι πηγαίνει στο Νέο Ταμείο για την περαιτέρω αξιοποίησή του μαζί με άλλα 22 αεροδρόμια. Έχουμε ξεκινήσει διαδικασία για μια έρευνα για την αξιοποίηση του Αράξου και την προσέλκυση περισσότερων εταιριών. Αν έχουμε ανατροπές στο καθεστώς των αεροδρομίων και «αιφνιδιαστούν» κάποιες αγορές, ενδεχομένως να μην είναι η καλύτερη περίπτωση. Δεν θέλω να παρέμβω στον όποιο κεντρικό σχεδιασμό αλλά οφείλω να καταγράφω γεγονότα και να διαμορφώνω ανάλογα την πολιτική της Περιφέρειας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις