Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στο Αίγιο η παιδική θεατρική παράσταση «Τα Γενέθλια της Κοκκινοσκουφίτσας»

Απόψε στο Αίγιο η παιδική θεατρική παράσ...

Από την παιδική σκηνή του γνωστού ηθοποιού Χρήστου Τριπόδη

Η παιδική σκηνή του ηθοποιού Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» θα παρουσιάσουν απόψε Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, μετά τις 9, στο γειτονικό Αίγιο, την παιδική παράσταση «Τα Γενέθλια της Κοκκινοσκουφίτσας» στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο.

Ο Χρήστος Τριπόδης έχει ετοιμάσει μια φανταστική παραγωγή, ικανή να συναρπάσει κάθε παιδί και γονιό.  Η καινούρια διασκευή που έκανε ο  Μάνος Τσότρας συνδυάζει το αγαπημένο παραμύθι με καινούρια τραγούδια, τη μουσική των οποίων υπογράφει ο Μιχάλης Τριπόδης, χορογραφίες που έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Ζωγραφάκης και παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια που αναμένεται να ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι γνωστοί ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση, Ειρήνη Ψυχράμη, Δημήτρης Ζωγραφάκης ( Μαρία η Άσχημη), Παναγιώτης Καρμάτης (Μαύρα Μεσάνυχτα), Κατερίνα Ζιώγου (Ντόλτσε Βίτα, Safe Sex), Αλέξανδρος Σαριπανίδης (Κόκκινο Δωμάτιο) καθώς και ο Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή) σε ένα ρόλο έκπληξη.

Στην παράσταση τα παιδιά συμμετέχουν, χορεύουν και τραγουδούν στο πάρτι για τα γενέθλια της κοκκινοσκουφίτσας και μετά τη βοηθούν να γλιτώσει από τα δόντια του πεινασμένου κακού  λύκου και να πάει στο σπίτι της γιαγιάς της. Συναντούν στον δρόμο τους τον παπαγάλο, το μόνο πουλί που μιλά, τραγουδάνε με τα λουλούδια και δυναμώνουν ψυχή και σώμα με στρούμφ-φού.  Όταν φτάνουν στο σπίτι της γιαγιάς, η γιαγιά δεν μοιάζει με τον εαυτό της.

Η κοκκινοσκουφίτσα καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι, είναι ο κακός λύκος μεταμφιεσμένος. Η κοκκινοσκουφίτσα μάχεται με τον λύκο και τον νικάει, με τη βοήθεια του φίλου της, του ξυλοκόπου, και των παιδιών και σώζει τη γιαγιά της.  Έτσι έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος, με την κοκκινοσκουφίτσα πιο ώριμη να υπόσχεται ότι, δεν θα παρακούσει ποτέ ξανά τις συμβουλές της μαμάς της και δεν θα παρασυρθεί ξανά έξω  από το μονοπάτι της.

Μέσα από την ιστορία του έργου, δίνεται στους μικρούς σε ηλικία θεατές, ένα σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας,  αλληλεγγύης, ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί και στην Πάτρα, στο θέατρο Πάνθεον.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή - Σκηνοθεσία : Μάνος Τσότρας

Μουσική : Μιχάλης Τριπόδης

Χορογραφίες : Δημήτρης Ζωγραφάκης

Βιολί : Νίκος Σκαφίδας

Κιθάρα : Μιχάλης Τριπόδης

Κιθάρα : Βασίλης Αντωνόπουλος

Πιάνο:Ελένη Μπάρλα

Σκηνικά - Κουστούμια: Εμμανουέλα Τσαμπίρα

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Τριπόδης Χρήστος

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά.

Γενική είσοδος 7 ευρώ, προπώληση 6,50 ευρώ. Ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture