Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Απίστευτη κερδοσκοπία στα καύσιμα στις τουριστικές περιοχές – «Πρωταθλήτρια» στα Ιόνια η Κεφαλλονιά

Απίστευτη κερδοσκοπία στα καύσιμα στις τ...

Η τιμή είναι στο 1,512 ευρώ και είναι υψηλότερη κατά 10,6 λεπτά

Ευκαιρία για κερδοσκοπία στα καύσιμα αποτελεί η καλοκαιρινή περίοδος στις τουριστικές περιοχές, με τη αμόλυβδη βενζίνη να έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα σε σχέση με τη μέση πανελλαδική της αξία! Στα Ιόνια Νησιά «πρωταθλήτρια» ακρίβειας είναι η Κεφαλλονιά.

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που έκανε η «Ημερησία του Σαββάτου», ενώ ο μέσος όρος είναι στο 1,406 ευρώ το λίτρο, εντούτοις σε νησιά και περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση η βενζίνη πωλείται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των Κυκλάδων όπου η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι στο 1,655 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 25 λεπτά υψηλότερη από την πανελλαδική. Όσοι μετακινούνται στα νησιά αυτά πληρώνουν για χρυσάφι... το φουλάρισμα των οχημάτων τους.

Η αντίστοιχη διαφορά στα Δωδεκάνησα είναι 15 λεπτά το λίτρο, αφού εκεί η βενζίνη βρίσκεται στο 1,556 ευρώ το λίτρο.

Στα 14,4 λεπτά το λίτρο είναι το «καπέλο» στην τιμή της αμόλυβδης στη Σάμο, όπου εκεί πωλείται προς 1,55 ευρώ το λίτρο. Αλλά και στη Χίο η «ψαλίδα» είναι στα 7,9 λεπτά το λίτρο με την τελική τιμή να διαμορφώνεται στο 1,485 ευρώ το λίτρο.

Απίστευτη κερδοσκοπία στα καύσιμα - Πόσο πωλείται η βενζίνη σε τουριστικές περιοχές

Και στο Ιόνιο Πέλαγος, όμως συναντάται μεγάλο άνοιγμα της «ψαλίδας», με την Κεφαλλονιά να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην ακρίβεια. Η τιμή είναι στο 1,512 ευρώ και είναι υψηλότερη κατά 10,6 λεπτά από τη μέση πανελλαδική του 1,406 ευρώ το λίτρο.

Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, η διαφορά από τη μέση πανελλαδική τιμή ανέρχεται στα 8,6 λεπτά το λίτρο. Όσοι παραθερίζουν στην περιοχή γεμίζουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους με 1,486 ευρώ το λίτρο. Παρόμοια είναι και η εικόνα λίγο πιο δίπλα στο Λασίθι, όπου η αμόλυβδη βενζίνη έχει τιμή 1,484 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι υψηλές τιμές οφείλονται στον περιορισμένο ανταγωνισμό στα νησιά. Ελάχιστες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για παράδειγμα στις Κυκλάδες είναι τέσσερις μικρός αριθμός πρατηρίων, με αποτέλεσμα οι τιμές να διατηρούνται στα ύψη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά