Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δέκα κτίρια, μεταξύ των οποίων και τον ιστορικό κινηματογράφο, κατέκαψε η πυρκαγιά στην παλιάς πόλης της Λευκάδας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Δέκα κτίρια, μεταξύ των οποίων και τον ι...

Εκκενώθηκε ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων

Δέκα κτίρια, μεταξύ των οποίων και τον ιστορικό κινηματογράφο, κατάκαψε η πυρκαγιά στη Λευκάδα, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Στρώμα καπνού είχε καλύψει το νησί του Ιονίου, ενώ μεγάλη δύναμη πυροσβεστών έδωσε μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγ. Σικελιανού, έφτασε η πυρκαγιά στο κέντρο τη Λευκάδας, η οποία έκαψε παλαιά σπίτια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Πυροσβεστικών Αρχών Λευκάδας οι πυροσβέστες που επιχειρούν από το πρωί είναι 38 από το Πυροσβεστικό Σώμα και 21 από όμορες υπηρεσίες.

Δείτε νέες φωτογραφίες από τη φωτιά που σύμφωνα με την Πυροσβεστική βρίσκεται σε ύφεση:

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος μεταβαίνει από την Πάτρα στο σημείο για να συντονίσει την επιχείρηση, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν μεταβεί τρία οχήματα από Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Μεσολόγγι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Αρχής περιορίστηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων καθώς ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτίρια είναι αρκετά μεγάλος, σύμφωνα με το mylefkada.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κόσμος μεταφέρει σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Φωτιά στην περιοχή του Μαρκά απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης της Λευκάδας ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Ήδη τέσσερα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, πύραρχος Θωμάς Ρίζος στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ για λόγους ασφαλείας έχουν εκκενωθεί διπλανά κτίρια αλλά ακόμα και η Παναγία των Ξένων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στο στενό της βιβλιοθήκης, στην πόλη της Λευκάδας, καίγονται τρία σπίτια τα οποία είναι ξύλινα.

Όλη η δύναμη της πυροσβεστικής προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά η οποία για την ώρα είναι ανεξέλεγκτη.

Το thebest.gr επικοινώνησε με κατοίκους της πόλης οι οποίοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη φωτιά. Δείτε φωτογραφίες που μας έστειλαν από το σημείο.

Πηγή βίντεο: lefkadapress.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις