Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Υπουργείο πληρώνει αποζημίωση στην Ολυμπία Οδό επειδή δεν λειτουργούν όλα τα διόδια

Το Υπουργείο πληρώνει αποζημίωση στην Ολ...

Αποζημιωση 46.500.000 ευρώ

Το ελληνικό δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις στις κοινοπραξίες παραχώρησης επειδή δεν λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων! Επιβαρύνεται, με βάση τη νέα αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης, για την οποία υπήρξε σφοδρή κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή λόγω των καθυστερήσεων σε απαλλοτριώσεις, μεταφορά δημοσίων δικτύων, αρχαιολογικά, αλλά και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, είτε δεν παραδίδονται εγκαίρως τμήματα των οδικών αξόνων ώστε να λειτουργήσουν και οι αντίστοιχοι σταθμοί διοδίων, είτε δεν αδειοδοτούνται οι προβλεπόμενοι σταθμοί διοδίων σε τμήματα που λειτουργούν.

Ετσι,όπως αναφέρει το euro2day.gr το υπουργείο Υποδομών συμφώνησε να καταβάλλει στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Ολυμπία Οδό περί τα 46.500.000 ευρώ ως αποζημίωση "για απώλεια εσόδων" εξαιτίας της μη λειτουργίας των σταθμών διοδίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης.

Η κοινοπραξία ζητούσε, βέβαια, πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση και συγκεκριμένα 62.096.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών.

Επιπλέον συμφώνησε να πληρώσει περί τα 25.000.000 ευρώ αποζημίωση στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Ιόνια Οδό και το τμήμα Μεταμόρφωση - Σκαρφεια του άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) παρά να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εφαρμογή όσων προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις