Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι "ορκισμένες παρθένες" που ζούν σαν άνδρες δεν υπάρχουν μόνο στην Αλβανία-Η "Μουσκουλόρα" της Λακόπετρας και ο σεβασμός για την επιλογή της

Οι "ορκισμένες παρθένες" που ζ...

Ποιες είναι οι «virgjinesha»

Οι «ορκισμένες παρθένες»,  είναι οι  γυναίκες της Αλβανίας που επέλεξαν να ζουν σαν άνδρες και να θεωρούνται άνδρες.Αυτές οι «virgjinesha» έχουν ορκιστεί να μην παντρευτούν και να μην έχουν ποτέ σεξουαλικές σχέσεις.

Στα βουνά της βόρειας Αλβανίας, μπορεί να προέρχονται από οικογένειες που δεν έχουν αρσενικούς απογόνους. Ή απλώς να είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν από έναν συμφωνημένο γάμο χωρίς να ατιμάσουν την οικογένειά τους.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι υπήρχαν και στην Αχαΐα ανάλογες περιπτώσεις.

Οι αφηγήσεις των γηραιότερων μιλούν για μία γυναίκα στην Λακόπετρα, την "μουσκουλόρα", όπως την ανέφεραν όταν μιλούσαν μεταξύ τους οι άνθρωποι της περιοχής, η οποία αποποιήθηκε τη θηλυκή της ταυτότητα για να προστατέψει τα αδέρφια της και την οικογενειακή περιουσία όταν πέθαναν οι γονείς της.

Ήταν απόλυτα αποδεκτή από την υπόλοιπη κοινότητα και παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι ήταν γυναίκα, την αντιμετώπιζαν ως άντρα και την σέβονταν για την επιλογή της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις