Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Ριζούλης: Η συντήρηση αθλητικών υποδομών χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ- Ο Δήμος Πατρέων έχει κάνει μελέτες;

Ανδρέας Ριζούλης: Η συντήρηση αθλητικών ...

Δηλώσεις του βουλευτή Αχαΐα του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την επιστολή της διοικούσας επιτροπής των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας προς των γ.γ. Αθλητισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». Η επιστολή είχε ως βασικό αίτημα την κάλυψη μέρους των δαπανών πού απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο κ. Ριζούλης, «ο δήμος διεκδικεί. Αυτό είναι υποχρέωσή και δικαίωμα του. Έχουμε όμως διεκδικήσεις οι οποίες είναι στο κενό, με την έννοια ότι δεν ακολουθείται η κοινή πρακτική που πρέπει, ώστε ο δήμος να πάρει χρήματα για να κάνει έργα.

Επιλέγει μια πρακτική της δεκαετίας του ’80 όπου κοινοτάρχες και δήμαρχοι καλούσαν τα υπουργεία «δώστε μας λεφτά», τα υπουργεία δίνανε και κάνανε τα έργα. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ή ο δήμαρχος δεν ξέρει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, ή επί της ουσίας δεν θέλουν να κάνουν έργο στην πόλη, αλλά διακατέχονται από μια στείρα αντιπολιτευτική πρακτική.

Η γενική γραμματεία διαχειρίζεται κάποια χρήματα από το ΕΣΠΑ και οι δήμοι θα μπορούσαν να εντάξουν εκεί είτε δημιουργία αθλητικών χώρων, είτε συντήρηση και αποκατάσταση υπαρχόντων.

Για να γίνει αυτό όμως απαιτείται μελέτη. Καταθέτουμε μια μελέτη για το έργο που θέλουμε να κάνουμε, εγκρίνεται από τη γενική γραμματεία και δίνονται τα χρήματα. Ο δήμος δυτικής Αχαΐας το ‘χει κάνει ήδη. Ο δήμος Πατρέων δεν έχει καταθέσει καμία μελέτη και είναι από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα.

Αν θέλουμε να πάρουμε χρήματα πρέπει να δουλέψουν οι υπηρεσίες και οι υπηρεσίες δεν δουλεύουν από μόνες τους, η εντολή δίνεται από τη δημοτική αρχή.

Ζούμε σε μια εποχή όπου τα λεφτά είναι συγκεκριμένα. Για λόγους διαφάνειας θα πρέπει να πάψουν οι κυβερνήσεις να δίνουν τυφλά χρήματα στις δημοτικές αρχές.

Άρα, φτιάχνουμε τη μελέτη μας, την καταθέτουμε και με βάση αν είναι σωστή, διεκδικούμε το ανάλογο ποσό για να εκτελέσουμε το έργο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις