Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πάτρα ο Σταύρος Ξαρχάκος με το "Το Ταξίδι"

Έρχεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πάτ...

Η ξεχωριστή αυτή μουσική παράσταση θα φιλοξενηθεί στα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο εκλεκτός αυτός μουσικός δημιουργός με μία πορεία που ξεπερνά τα πενήντα χρόνια και πολλά τραγούδια του, έχουν μείνει στις συνειδήσεις του κόσμου όπως το «Δίχτυ» ή το κομμάτι «Υπομονή», παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία, σε επιλεγμένους σταθμούς ανά την Ελλάδα την μουσική παράσταση με τίτλο «Το Ταξίδι». Η παράσταση περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και όχι μόνο. Τραγουδούν οι: Ηρώ Σαϊα, Θοδωρής Βουτσικάκης, Πάνος Μπούσαλης.

Η συγκεκριμένη μουσική παράσταση αναμένεται και στην Πάτρα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, στα Παλαιά Σφαγεία, στην Ακτή Δυμαίων.

«Το διαβατήριο μου στην κινηματογραφική μουσική, ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Το 1962 του πρότειναν να γράψει τη μουσική για την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου “Το ταξίδι»” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Μάνος αρνήθηκε αλλά αντιπρότεινε στον Φίνο εμένα ως νεαρό ταλαντούχο συνθέτη. Αυτό ήταν. Την επόμενη χρονιά έκανα τη μουσική για την “Λόλα”  και έπειτα ακολούθησαν “Τα κόκκινα φανάρια” του Βασίλη Γεωργιάδη», έχει δηλώσει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του έγραψε μουσική κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έτσι καθιερώθηκε αρχικά ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής.

Αυτό το καλοκαίρι του 2016, μετά μάλιστα από τη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στην Αθήνα, στις 16 Ιουνίου όπου περισσότεροι από 45.000 θεατές ήταν εκεί και τραγούδησαν μαζί  με σπουδαίους ερμηνευτές επί σκηνής τα εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, ο Σταύρος Ξαρχάκος επιλέγει να επικοινωνήσει με το κοινό κυρίως μέσω των τραγουδιών που έχει γράψει για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Αυτά είναι η συγκινητική Βαρκαρόλα (πρώτη εκτέλεση από την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία συμπρωταγωνιστούσε στο δραματικό φιλμ “Το Ταξίδι” με το Νίκο Κούρκουλο), Τα δάκρυά μου είναι καυτά, Χάθηκε το φεγγάρι, Υπομονή, Φτωχολογιά, Όνειρο Δεμένο, Άπονη ζωή, Το παράπονο, Δεν έχει αρχή, Μάτια Βουρκωμένα, Η νύχτα, Τα τρένα που φύγαν, Του λιμανιού το καλντερίμι , Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα, Καίγομαι, Μάνα μου Ελλάς, Μπουρνοβαλιά, Το δίχτυ, Ήτανε μια φορά, είναι μερικά μόνο απ’ τα σπουδαία  τραγούδια που  έγραψαν την δική τους ιστορία και τραγουδιούνται παντού αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα, όπως αναφέρει το σάιτ culturenow.gr.

Ερμηνευτές των συναυλιών αυτών τρεις ξεχωριστοί τραγουδιστές  με ιδιαίτερες  δυνατότητες: η Ηρώ Σαϊα , ο Θοδωρής Βουτσικάκης , ο Πάνος Μπούσαλης  και συμμετέχει ο πιανίστας και συνθέτης  Νεοκλής Νεοφυτίδης .

Παίζουν οι μουσικοί :

Nεοκλής Νεοφυτίδης-πιάνο

Βασίλης Δρογκάρης -ακορντεόν

Ηρακλής Ζάκκας - μπουζούκι/ μαντολίνο

Φίλιππος Τσεμπερούλης - πνευστά

Δημήτρης Σιάμπος - κιθάρες

Παντελής Τζιάλας -κιθάρες

Τάκης Βασιλείου - ντραμς/ κρουστά

Χάρης Κελλάρης - μπάσο

Ilya Algaer – μπάσο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture