Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τι αξίζει να δούμε το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα 8 Αυγούστου σε Πάτρα και Αχαΐα

Τι αξίζει να δούμε το Σαββατοκύριακο και...

Ξεχωρίζουν οι παραστάσεις "Αντιγόνη", "Η Ασπίς και το Συμπόσιο" και "Ερωφίλη" και η συναυλία του Κώστα Μακεδόνα

Πλησιάζοντας σιγά σιγά προς τον Δεκαπενταύγουστο, λογικό είναι να λιγοστεύουν τα θεάματα και εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης της Πάτρας και να πληθαίνουν σε γύρω περιοχές.

Ξεκινώντας να δούμε τι αξίζει να παρακολουθήσει το κοινό αυτό το σαββατοκύριακο και από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, θα ξεκινήσουμε από λίγο μακρύτερα, από το θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα στην Κλειτορία Καλαβρύτων όπου το Σάββατο 6 Αυγούστου μετά τις 20.30 ο Θεατρικός Οργανισμός Αιχμή θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Γεωργίου Χορτάτση «Ερωφίλη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαίδη με την Φωτεινή Φιλοσόφου στον βασικό ρόλο. Η παράσταση παρουσιάζεται μετά και από πρόσκληση του Δήμου Καλαβρύτων.

Διαβάστε επίσης:

Το Σάββατο ανεβαίνει στην Κλειτορία Καλαβρύτων η παράσταση "Ερωφίλη" με την Φωτεινή Φιλοσόφου

Στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στην οδό Γερμανού και Σωτηριάδου, την Κυριακή 7/8/2016 στις 21.30 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Η Ασπίς και το Συμπόσιο», μία διαχρονική «σάτιρα φιλοσοφίας και φιλοσόφων» που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ – γενική είσοδος και 8 ευρώ τα φοιτητικά, ανέργων και των άνω 65 ετών ενώ τα σχετικά διαφημιστικά banner ήδη κοσμούν κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Πρόκειται για μία αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων, σε κείμενα των Μένανδρου και Λουκιανού, σε σκηνοθεσία των Χριστόφορου Χριστοφή και Γιώργου Παπαθεοδώρου (την παράσταση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και κωφοί και τυφλοί θεατές) ενώ παίζουν οι Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Σαμσιάρης και Τάσος Παλαντζίδης.

Διαβάστε επίσης:

Την Κυριακή στην Πάτρα η παράσταση «Η Ασπίς και το Συμπόσιο» με Πιατά και Παλαντζίδη

Στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τη Δευτέρα 8/8/2016, στις 21.30, στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας – θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ, θα παιχθεί η ξεχωριστή παράσταση – αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία  του Θέμη Μουμουλίδη, από την 5η Εποχή Τέχνης με την Ιωάννα Παππά ως Αντιγόνη και τον 78χρονο σπουδαίο ηθοποιό Νίκήτα Τσακίρογλου ως Κρέοντα.

Διαβάστε ακόμα:

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου η "Αντιγόνη" με τον Τσακίρογλου - Κρέοντα στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας

Ο Κώστας Μακεδόνας, ο αγαπητός αυτός λαικός τραγουδιστής που τον είχε πρωτοανακαλύψει πριν από 25 περίπου χρόνια ο Σταμάτης Κραουνάκης, θα βρεθεί στο όμορφο Διακοπτό την Κυριακή 7 Αυγούστου και θα δώσει μία συναυλία με ελεύθερη μάλιστα για το κοινό, στο σημείο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην παραλία του Διακοπτού, στις 21.30. Το πρόγραμμα του θα περιλαμβάνει τραγούδια από τη δισκογραφία του, λαϊκά τραγούδια, αρχοντορεμπέτικα, παραδοσιακά αλλά και τραγούδια μεγάλων συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Ξαρχάκος, Τσιτσάνης, Λοΐζος, Νικολόπουλος κ.α.).

Μαζί του επί σκηνής θα είναι και η Σουσάνα Τρυφιάτη, μια αυθεντική λαϊκή ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη πορεία στο τραγούδι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας θα εμφανιστεί αυτή την Κυριακή το βράδυ στο Διακοπτό

Στα Καλάβρυτα, στο προαύλιο του Γυμνασίου και λυκείου της πόλης θα παιχθεί στις 12 Αυγούστου 2016, στις 21.30 η παιδική/νεανική παράσταση «Τα Ψηλά Βουνά» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου. Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου και πρωταγωνιστεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ωδείο (35ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ) η παράσταση θα ανέβει στις 26 Αυγούστου 2016.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχεται στις 26 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας η παράσταση "Τα Ψηλά Βουνά" με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη

Από πλευράς διασκέδασης να μην παραλείψουμε τη συναυλία της Γλυκερίας, της σπουδαίας αυτής λαικής ερμηνεύτριας στο Δερβενάκι Μαμουσιάς που βρίσκεται μεταξύ Αιγίου και Διακοπτού, το Σάββατο 6/8 στις 23.00 το βράδυ αλλά και το live των Κώστα Μαρτάκη, Κώστα Καραφώτη, Γιάννη Κρητικού (νικητή του φετινού Your Face sounds familiar του ΑΝΤ1), των Master Tempo και της Εύας Μπάιλα στο κέντρο Volcano, στο Δρέπανο, επίσης το Σάββατο 6/8/2016, μετά τις 23.00.

Ακόμα την Τρίτη 9/8 στο Αίγιο, στο υπαίθριο θέατρο Γ. Παππάς, στις 21.30 θα παιχθεί η κωμωδία από την Αθήνα, "Ένα εξοχικό παρακαλώ" με τον Μάριο Αθανασίου, την Μαρία Κορινθίου, κ.α.

*Να θυμίσουμε πως οι προβολές του θερινού κινητού κινηματογράφου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων θα ξαναρχίσουν, βάσει του προγράμματος που έχει αναγγελθεί, στις 22/8/2016 στο Κάστρο του Ρίου, με την προβολή της ταινίας «Θύλακας», στις 21.30.

Όσο για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου, ξαναρχίζει στις 18/8 με μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη και πιο φωτεινή και ρομαντική πανσέληνο του χρόνου, στο Κάστρο του Ρίου, με τα αδέλφια Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight