Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η "Λυσιστράτη" του Εθνικού με την Λένα Κιτσοπούλου 30 και 31/8 στην Πάτρα

Η "Λυσιστράτη" του Εθνικού με ...

Θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ

Με πιο ανατρεπτικό χαρακτήρα και διάθεση παρά ποτέ, καταφθάνει απόψε 5 Αυγούστου και το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το πλέον αντιπολεμικό και δημοφιλές έργο, της αρχαίας κωμωδίας, η “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη.

Την παράσταση αρχαίου δράματος παρουσιάζει το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Τον βασικό ρόλο της Λυσιστράτης που καλεί τις γυναίκες να επαναστατήσουν κηρύσσοντας ερωτική αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα, υποδύεται η Λένα Κιτσοπούλου.

«Η Λυσιστράτη τα βάζει πολύ όχι μόνο με τους άνδρες αλλά και με τις γυναίκες, τις οποίες καλεί να ξυπνήσουν και να θεωρήσουν τους εαυτούς τους, ανθρώπους με μυαλό και με δικαίωμα στη συνομιλία με το άλλο φύλο», τόνισε σε συνέντευξη της στο athinorama.gr, η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτιδα Λένα Κιτσοπούλου, η οποία και ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αριστοφανική κωμωδία που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Όπως γράφτηκε, το κοινό ας περιμένει μία παράσταση έντονα Βακχική, ευφρόσυνη, συνάμα ριζοσπαστική, συνοδεία πιάνου και εντελώς διαφορετική απ’ ότι έχει δει το κοινό, όσον αφορά στον Αριστοφάνη.

Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται, κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες προχωρούν σε κατάληψη του ταμείου δημοσίων πόρων, από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις. Η δράση των γυναικών έχει άμεσα αποτελέσματα. Μετά από υπαναχωρήσεις και διαπληκτισμούς, η ειρήνη επιτυγχάνεται.

Τη νέα μετάφραση του κορυφαίου και αξεπέραστου έργου υπογράφει ο Δημήτρης Δημητριάδης, τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει η Λένα Κιτσοπούλου και μαζί της, κατά αλφαβητική σειρά, παίζουν οι Γιάννης Βογιατζής, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Λένα Δροσάκη (η οποία ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία από την Πάτρα), Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Σοφία Κόκκαλη, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρίνα Σάττι, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Χάρης Τσιτσάκης και ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Η πρωτότυπη μουσική είναι του Δημήτρη Καμαρωτού.

*Να προσθέσουμε πως στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, αναμένεται να δούμε την «Λυσιστράτη» του Εθνικού, για δύο βραδιές, στις 30 και 31 Αυγούστου, στις 21.30, στο πλαίσιο του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

*Με παράσταση του Εθνικού και δη την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, θα δοθεί η επίσημη πρεμιέρα του 35ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016. Η «Αντιγόνη» την οποία υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη θα παιχθεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας και την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016. Η μετάφραση του έργου είναι του Δημήτρη Μαρωνίτη, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

*Το βίντεο και οι φωτ. είναι από το επίσημο σάιτ του Εθνικού Θεάτρου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture