Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Σάββατο ανεβαίνει στην Κλειτορία Καλαβρύτων η παράσταση "Ερωφίλη" με την Φωτεινή Φιλοσόφου

Το Σάββατο ανεβαίνει στην Κλειτορία Καλα...

Από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου "Αιχμή"

Κλείνοντας μία 25ετία στα θεατρικά πράγματα, το φετινό καλοκαίρι ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», παρουσιάζει το αριστούργημα του Γ. Χορτάτση "Ερωφίλη", μια παράσταση όπου πρωταγωνιστεί η γνωστή ηθοποιός Φωτεινή Φιλοσόφου και σκηνοθετεί ο Γιάννης Νικολαίδης. Η παράσταση που βασίζεται, στο αριστούργημα, την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία, θα παιχθεί αυτό το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 μετά τις 20:30 το βράδυ στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, στην Κλειτορία Καλαβρύτων.

Θα είναι μια πολιτιστική προσφορά, στους πολίτες και επισκέπτες της Κλειτορίας , των Καλαβρύτων και των άλλων χωριών της όμορφης ορεινής επαρχίας των Καλαβρύτων, από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΗΚΕΚ – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, την 6η Εφορία Αρχαιοτήτων Πάτρας και τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή».

Η πρωταγωνίστρια του έργου “Ερωφίλη” και του Καλλιτεχνικού Οργανισμού “Αιχμή”, γνωστή ηθοποιός Φωτεινή Φιλοσόφου, δήλωσε, σε συνέντευξή της στο Kalavrytanews.gr, για την παράσταση που θα δοθεί στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα:

“Είναι σχεδόν προγραμματισμένο το ετήσιο ραντεβού μας σ’ αυτό τον ιερό χώρο που σε κάνει να χάνεσαι στον ορίζοντα και να γίνεσαι ένα με το χώμα του και την ατμόσφαιρα που αποπνέει η δύναμη αυτής της γης.

Μεγάλη ευθύνη να πατάς αυτή την ιερή γη και να προσπαθείς ν’ αφήσεις το χνάρι και τον ήχο απ’ τη φωνή σου. Κάθε φορά είναι σαν προσκύνημα. Είναι μια κατάθεση ψυχής. Αυτή η μαγεία, αυτή η προσέλευση τόσου κόσμου στο πουθενά, είναι σαν ένα ομαδικό τάμα στον πολιτισμό.

Υπάρχει μια αύρα που μας κάνει να γινόμαστε ένα μ’ αυτό το πλήθος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ έναν έναν ξεχωριστά και στο Γιώργο Λαζουρά Δήμαρχο Καλαβρύτων που μας δίνει την ευκαιρία του ετήσιου προσκυνήματος στον μαγικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα”.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι  γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν  τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο.

Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν "ήλιος φωτερός", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Χορτάτσης.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Νικολαΐδη.

Σκηνικά Μιχάλης Αγγελάκης,

Κοστούμια Όλγα Σχοινά,

Μουσική Αν. Παπαγεωργίου,

Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς.

Στο ρόλο της Ερωφίλης η Φωτεινή Φιλοσόφου.

Παίζουν επίσης οι:

Γ. Νικολαΐδης,

Τζ. Οικονόμου,

Γ. Τσιώμου,

Β. Ασημακόπουλος κ.ά.

* Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας της παράστασης, υπάρχουν κι άλλοι σταθμοί μέσα στον Αύγουστο στη Δυτική Ελλάδα.

Τετάρτη 10 Αυγούστου, 9.30 μμ. ΕΜΠΕΣΣΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου, 9.30 μμ. ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παρασκευή 12 Αυγούστου, 9.30 μμ. ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture