Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Εθνικού και θα παίξει στην παράσταση "Στέλλα Κοιμήσου"

Η Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου αποφοίτη...

Θ' ανέβει Νέα Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος» και είναι εμπνευσμένη από το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν στο Εθνικό θέατρο οι πρόβες για τη νέα παράσταση που θα ανέβει τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Νέα Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος». Ο λόγος για την παράσταση με τίτλο «Στέλλα Κοιμήσου» που θα είναι εμπνευσμένη από το γνωστό έργο «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου (1867-1951).

Στην παράσταση σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα παίξει και η Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου, η οποία μόλις αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Εθνικού ενώ ήδη έκανε αίσθηση και την γνώρισε το κοινό, μέσα από την πρωταγωνιστική της παρουσία στην ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου που γυρίστηκε στην Αντίπαρο και προβλήθηκε με επιτυχία και στην Πάτρα τον περασμένο Απρίλιο ενώ ταξίδεψε και διακρίθηκε και στο εξωτερικό όπως στο Ρότερνταμ και στο Εδιμβούργο.

Η Έλλη Τρίγγου είναι κόρη του Πατρινού αρτοποιού, τέως προέδρου του Καρναβαλικού οργανισμού του Δήμου Πατρέων και ερασιτέχνη ηθοποιού και δασκάλου ιππασίας Κώστα Τρίγγου.

Η σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ρεπερτορίου για τη νέα χειμερινή περίοδο στο Εθνικό θέατρο, γίνεται η σκηνή της ελληνικής δραματουργίας. Το ελληνικό έργο παρουσιάζεται σε ποικίλες εκφάνσεις και ο χώρος μετατρέπεται σταδιακά σε χώρο ζύμωσης όλων των νέων τάσεων της εγχώριας θεατρικής γραφής. Έτσι, από τη φετινή χρονιά, εκτός από τις 3 κεντρικές παραγωγές, θα παρουσιαστεί η δουλειά 4 νέων Ελλήνων συγγραφέων (3 από τους οποίους συμμετείχαν στα Εργαστήρια Θεατρικής Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου τα 2 τελευταία χρόνια), σε ένα πειραματικό μοντέλο, με τη μορφή του «Συγγραφέα του μήνα».

Το κείμενο της παράστασης «Στέλλα Κοιμήσου» είναι των Βαγγέλη Μουρίκη και Γιάννη Οικονομίδη.

Αντλώντας την βασική ιδέα από τη Στέλλα Βιολάντη, η διασκευή συνδέεται με τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα, στον οποίο ο «άρχοντας»-πατριάρχης επιβάλλει χωρίς αναστολές την εξουσία του και δεν υποχωρεί σε πιέσεις, ακόμη κι όταν αυτές γεννιούνται μέσα στην ίδια του την οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης.

Όπως έχει γραφτεί, η πρώτη γυναίκα στο νέο ελληνικό θέατρο που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα της με πάθος και συνέπεια είναι η Στέλλα Βιολάντη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture