Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tο μήνυμα στον κορμό της κουκουναριάς της Αρόης - "Βοήθεια, θέλουν να πεθάνω, μην με κόψετε" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Tο μήνυμα στον κορμό της κουκουναριάς τη...

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από κόσμο που ζητά να μην κόψει ο Δήμος Πατρέων το δέντρο

Άμεσο και αφοπλιστικά συγκινητικό, θα λέγαμε πως είναι το ιδιόχειρο μήνυμα που έχει τοποθετηθεί πάνω στον κορμό της πανέμορφης κουκουναριάς που βρίσκεται σχεδόν καταμεσής του δρόμου που οδηγεί στην Αρόη, η οποία τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια ρίζωσε, θέριεψε, έγινε σήμα κατατεθέν της περιοχής, αγαπημένο δέντρο των οικολόγων και πολλών εκ των περιοίκων, ωστόσο λόγω της δυσκολίας της θέσης της, απ’ όπου περνούν καθημερινά οχήματα και για λόγους ασφαλείας και επικινδυνότητας, ο Δήμος Πατρέων προχωρά εν ευθέτω χρόνω στην εκρίζωση και κόψιμο της.

«Βοήθεια θέλουν να πεθάνω. Μην με κόψετε, σας δίνω ζωή, οξυγόνο, σας ευχαριστώ».

Μοιάζει σαν να μιλάει το ίδιο το δέντρο που πραγματικά με την πάροδο των χρόνων έχει εξελιχθεί σε μία εντυπωσιακή κουκουναριά, με μεγάλο κορμό (που γέρνει σύμφωνα με την Επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου) και πλούσιο φύλλωμα.

Μόλις μαθεύτηκε πως ελήφθη αυτή η απόφαση (εφόσον προχωρήσει κανονικά η διαδικασία, το δέντρο θα έχει κοπεί μέσα στον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του 2016) πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν. Ήδη έχουν γίνει μέσω facebook κινήσεις υποστήριξης και «υπεράσπισης» της παραμονής της κουκουναριάς στο σημείο που βρίσκεται, ενώ έχουν συγκεντρωθεί και πολλές υπογραφές, πολύ περισσότερες από χίλιες.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις