Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οξύνεται το πρόβλημα με τ' αδέσποτα στην Πάτρα- Κυνηγούν πεζούς και δικυκλιστές- Στον "αέρα" ακόμα το σχέδιο του Δήμου που τρέχει αλλά…

Οξύνεται το πρόβλημα με τ' αδέσποτα στην...

Αναζητά τώρα ν’ αγοράσει οικόπεδο για το καταφύγιο

Θεριεύει, όσο περνάει ο καιρός, το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πάτρα μετά το κλείσιμο της Μέριμνας αδέσποτων ζώων από την Περιφέρεια και τις άκαρπες, έως τώρα προσπάθειες της δημοτικής Αρχής να βρει μια εναλλακτική λύση. Τα παράπονα των συμπολιτών από αρκετές συνοικίες της Πάτρας είναι έντονα καθώς δεν είναι λίγοι οι ασυνείδητοι που εγκαταλείπουν, όπου βρουν, τα σκυλιά που είχαν στα σπίτια τους, όταν τους περάσει η αρχική «κάψα» ή όταν διαπιστώνουν ότι οι υποχρεώσεις φροντίδας ενός ζώου είναι πολλές περισσότερες από όσες αρχικά φαντάζονταν.

Έτσι, για παράδειγμα, στο Ρίο και την ευρύτερη περιοχή τα αδέσποτα είναι πλέον δεκάδες. Τα σημεία όπου συγκεντρώνονται είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς και οι δρόμοι που οδηγούν προς τις κοντές παραλίες του Ρίου, του Αγ. Βασιλείου κ.α.. Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στα γραφεία του thebest.gr οι επιθέσεις που δέχονται πεζοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί δικύκλων δεν είναι λίγες, κάθε άλλο μάλιστα.

Και τούτο γιατί ορισμένα από τα πεινασμένα, φοβισμένα, εξαθλιωμένα ενδεχομένως κι άρρωστα σκυλιά κινούνται απειλητικά κατά περαστικών. Το φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις, καθώς δεν υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες μια οργανωμένη δομή περίθαλψης αυτών των ζώων, προβληματίζει τους φιλόζωους της πόλης που ζητούν επιτακτικά την άμεσή αντιμετώπιση της εκκρεμότητας που υπάρχει πλέον στην Πάτρα.

Οι έως τώρα προσπάθειες του Δήμου Πατρέων, ο οποίος είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, για εξεύρεση ενός χώρου κατάλληλου να  προσφέρει στα αδέσποτα έστω και προσωρινή φροντίδα, έχουν πέσει στο κενό.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς, η πρώτη προσπάθεια εκ μέρους του δήμου απέβη άκαρπη, όπως άκαρπη ήταν και η έρευνα που έγινε για την εξεύρεση μιας έκτασης που θα πληροί τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός καταφυγίου. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Δήμος δεν διαθέτει κατάλληλο χώρο, στρέφεται πλέον προς την αγορά οικοπέδου όπου θα μπορέσει να κατασκευάσει το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων. «Ετοιμαζόμαστε να βγάλουμε μια δημοπρασία προκειμένου, με 25-30 χιλιάδες ευρώ να αγοράσουμε ένα οικόπεδο κατάλληλο για αυτή την υποδομή. Έχουμε κάνει μια αρχική έρευνα και εκτιμούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι μετά τις 20 Αυγούστου να κάνουμε την σχετική εισήγηση», υποστηρίζει ο κ. Μελάς.

Όπως εξηγεί υπάρχει σχετική μελέτη για την κατασκευή του καταφυγίου την οποία και οι υπηρεσίες του Δήμου αναμένεται να προσαρμόσουν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αγορά της κατάλληλης έκτασης. Ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει ακόμα και όταν όλες αυτές οι διαδικασίες ολοκληρωθούν και δημιουργηθεί το καταφύγιο, τα ζώα που θα μεταφέρονται εκεί δεν θα μπορούν να μένουν μόνιμα.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία υποχρέωσή μας θα είναι να τα μαζεύουμε, να τα τσιπάρουμε, να τα εμβολιάζουμε, να θεραπεύονται όσα ασθενούν και να τα επιστρέφουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή από εκεί από όπου τα συλλέξαμε αρχικά» σημειώνει ο κ. Μελάς.

Το διάστημα φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων στη δομή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα θα ξεπερνά τον ένα μήνα, ενώ στο μεσοδιάστημα θα γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης σπιτιού για τα ζώα. Για όσα όμως κάτι τέτοιο δεν καταστεί δυνατόν θα γυρίζουν στους δρόμους. Α

πό την πλευρά του Δήμου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, θα γίνεται προσπάθεια πάντως, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη κι έχουν κάνει καταγραφή των πιο «επιβαρημένων» περιοχών, να υπάρχει μια διασπορά των αδέσποτων ώστε το πρόβλημα να μην συγκεντρώνεται μόνο σε συγκεκριμένες συνοικίες της  Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις