Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποστόλου: Θα αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί της ρητίνης - Υπό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια - ΦΩΤΟ

Αποστόλου: Θα αποζημιωθούν άμεσα οι παρα...

Δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης

«Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και εντός της ημέρας θα έχουν σβηστεί και τα τελευταία μέτωπα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Εύβοια, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός, και είπε ακόμη ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.

Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει το έργο τους στην περιοχή Κατούνια, περίπου δύο με τρία χιλιόμετρα από τη Λίμνη, που είναι και η τελευταία εστία.

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη από την πύρινη λαίλαπα στη Βόρεια Εύβοια. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις, ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.

Την ίδια ώρα σε ύφεση τέθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στα Σακτούρια Ρεθύμνου Κρήτης και στο Φωτημάρι Τζιάς.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις