Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτικό συμβούλιο Πύργου: Ζητούν πλήρη ενημέρωση για τα πετρέλαια στο Κατάκολο

Δημοτικό συμβούλιο Πύργου: Ζητούν πλήρη ...

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Το θέμα της έναρξης εργασιών για την εξόρυξη πετρελαίου στο Κάτακολο, απασχόλησε επί μακρώ την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου και επί της ουσίας μονοπώλησε την δεύτερη συνεδρίαση, καθώς προηγήθηκε μια ειδική όπου εγκρίθηκε ο ταμειακός απολογισμός του οικονομικού έτους 2015 του δήμου.


Η συζήτηση για τα πετρέλαια ξεκίνησε μετά τις 8 το βράδυ – καθώς είχαν τεθεί και συζητηθεί πολλά θέματα στην προ ημερήσια διάταξη και έτσι καθυστέρησε η έναρξη των θεμάτων ημερήσιας διάταξης και μετά ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο κ. Λιατσής τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ότι το θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο είναι πολύ σοβαρό και συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να γίνουν κοινωνοί οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και η κοινωνία για το τι μέλλει γενέσθαι και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση από τους αρμόδιους για τις συνθήκες εξόρυξης, αλλά και όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν.

Για το λόγο αυτό ο μηχανικός του δήμου κ. Άγγελος Τσίκας παρουσίασε στη συνέχεια μελέτη που έχει ο ίδιος εκπονήσει για το βουνό Κατακόλου που αφορά τους όρους χρήσης γης και δόμησης. Επιφυλακτικοί ήταν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα των πετρελαίων, όπου στην πλειοψηφία τους ζήτησαν πλήρη ενημέρωση από ειδικό τεχνικό σύμβουλο της εταιρίας για τις συνθήκες εξόρυξης και τα αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, στην ανάπτυξη και τον τουρισμό.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις