Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο του Πρωτοπρεσβύτερου π. Θέμη Δρουκόπουλου στην Παντάνασσα

Την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο του Πρωτ...

Ο σεμνός ιερέας υπηρέτησε στην Παντάνασσα από το 1969

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής (Θέμης) Δρουκόπουλος σε ηλικία 83 ετών, ένας σεμνός και πολυσέβαστος ιερέας της Πάτρας, ο οποίος είχε για πολλά χρόνια, πάνω από σαράντα υπηρετήσει στον ιερό ναό της Παντάνασσας. Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 θα τελεστεί στις 9.30 π.μ. στο ναό Παντανάσσης το ετήσιο ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο π. Θέμης εκοιμήθη το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό ποιμαντικό και κοινωνικό έργο και με την αγάπη της οικογένειας του, των ενοριτών, των συναδέλφων του ιερέων και των πολιτών της Πάτρας να τον συντροφεύουν.

Υπήρξε εξομολόγος, άξιος εκκλησιαστικός λειτουργός και ένας χαμηλών τόνων και ευγενής ιερέας.

Είχε συνταξιοδοτηθεί το 2012 ενώ στον ιερό ναό της Παντάνασσας είχε τοποθετηθεί στο ναό της Παντάνασσας το 1969. Είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1932 και είχε σπουδάσει στην Θεολογική και Ποιμαντική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1961 νυμφεύθηκε την Αργυρώ Πολίτη με την οποία και απέκτησαν τέσσερα τέκνα, την Αγγελική που είναι μικροβιολόγος, την Ιωάννα που είναι δικηγόρος, τον Ανδρέα που εργάζεται ως γεωπόνος και το Νικόλαο Δρουκόπουλο που είναι χημικός. Είχε επίσης τη χαρά να δει έξι εγγόνια.

Ο αείμνηστος π. Θεμιστοκλής προερχόταν κι ο ίδιος από πολυμελή οικογένεια καθώς είχε άλλα πέντε αδέλφια, ανάμεσα στα οποία είναι και ο γνωστός καθηγητής φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Άρης Δρουκόπουλος και ο Κώστας Δρουκόπουλος που είχε για χρόνια τυπογραφείο/βιβλιοδετείο επί της οδού Φιλοποίμενος 58, στην Πάτρα, κοντά στον ιερό ναό της Παντάνασσας.

Η εξόδιος ακολουθία είχε ψαλεί το Σάββατο 1η Αυγούστου 2015 το απόγευμα, χοροστατούντος μάλιστα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και πολλών ιερέων, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος.

*Όπως είχε γράψει το thebest.gr, ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι ο π. Θέμης έφυγε από τη ζωή, λίγο καιρό πριν ολοκληρωθεί και αποπερατωθεί το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του σεισμόκλητου κυρίως ιερού ναού της Παντάνασσας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Πάντως όπως δείχνει και η φωτ., την 1η Αυγούστου του 2010, ο ίδιος μαζί με τον νυν Προιστάμενο του ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τους άλλους ιερείς του ναού, είχαν μεταφέρει λιτανευτικά την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας από το λυόμενο ναίδριο, στον κυρίως ναό που είχε ανοίξει τότε προσωρινά αφού είχαν γίνει οι πρώτες υποστηρικτικές εργασίες για να ξανακλείσει την άνοιξη του 2013.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Συγκίνηση και θλίψη στην Πάτρα - Εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θέμης Δρουκόπουλος

Εκοιμήθη ο π. Γεώργιος Παπασταύρου της Παντάνασσας- Από την Κρέστενα Ηλείας στην θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου και την ιεροσύνη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις