Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τι αξίζει να δούμε το Σαββατοκύριακο και από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου στην Πάτρα

Τι αξίζει να δούμε το Σαββατοκύριακο και...

Ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Ross Daly, του Σταμάτη Κραουνάκη και οι προβολές του θερινού κινητού κινηματογράφου

Είναι αλήθεια πως το χρονικό διάστημα που διάγουμε θεωρείται η κατεξοχήν περίοδος των θερινών διακοπών και λογικό είναι να είναι και λιγότερα τα θεάματα και εκδηλώσεις. Και πάλι πάντως υπάρχουν ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές προτάσεις για το κοινό της Πάτρας.

Οι λάτρεις της λεγόμενης world music έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στις 21.30 στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού νοσοκομείου, στην άνω πόλη, το 1ο World music festival, στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων, και να ακούσουν μουσικές από το Αφγανιστάν παιγμένες από τον δεξιοτέχνη του Rabab Daud Khan Sadozai, από την Τουρκία και την Ελλάδα (μετέχουν οι μουσικοί Cihan Türkoğlu και Περικλής Παπαπετρόπουλος – σάζι, κ.α. Την συνολική επιμέλεια του διήμερου φεστιβάλ που ξεκίνησε την Παρασκευή και περιλαμβάνει κι ένα εργαστήρι το Σάββατο το μεσημέρι, έχει ο γνωστός και καταξιωμένος μουσικός της έθνικ σκηνής  Ross Daly που ζει μόνιμα και εργάζεται στην Κρήτη.

Διαβάστε ακόμα:

Το 1ο World Music Festival από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Ο Ιρλανδός Ross Daly και μουσικοί από Τουρκία, Ελλάδα και Αφγανιστάν στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2016

Στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, στην οδό Γερμανού στις 30 και 31 Ιουλίου 2016, στις 21.30 το κοινό θα μπορεί να δει παραστάσεις του 12ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος «Ίωνες» από την Ελίκη του Αιγίου. Στη γιορτή αυτή, forum της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών μέσα από τον χορό, παίρνουν μέρος συγκροτήματα από την Ελλάδα αλλά και από μακρινές χώρες όπως η Κίνα, η Κολομβία, η Γεωργία, η Ρωσία, κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Σε Πάτρα και Αίγιο θα διεξαχθεί το 12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών

Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016, στις 21.15 το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο, ξεκινά το 35ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ με την μουσική παράσταση του μοναδικού Σταμάτη Κραουνάκη «Όλοι ένα – Φίλα με». Τα εισιτήρια κοστίζουν 16 και 12 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σταμάτης Κραουνάκης έρχεται την Δευτέρα 1η Αυγούστου στην Πάτρα

 

Λίγες μέρες αργότερα, στις 4 και 5 Αυγούστου 2016, στις 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο, το 35ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος θα φιλοξενήσει την «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νίκο Ψαρρά, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Νίκο Κουρή, κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχεται 4 και 5 Αυγούστου στο 35ο Φεστιβάλ Πάτρας η "Ορέστεια" σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά

Η ενότητα του θερινού κινητού κινηματογράφου του Δήμου Πατρέων με την επιμέλεια του Νίκου Καββαδία, συνεχίζεται το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 21.30 με την προβολή στην Πλαζ στην Αγυιά της Τούρκικης ταινίας παραγωγής 2014, "Το Αρνάκι" σε σκηνοθεσία του Kutluğ Ataman, διάρκειας 87 λεπτών ενώ τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 την ίδια ώρα, στην πλατεία της Κρήνης θα προβληθεί το φιλμ με τίτλο "Ο Θύλακας" του Goran Radovanovic που ήταν η επίσημη πρόταση της Σερβίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2015.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Συνεχίζονται οι προβολές του κινητού κινηματογράφου

Στην Cube gallery της Λιάνας Ζωζά στην οδό Μιαούλη συνεχίζεται η ομαδική εικαστική έκθεση «Through the looking glass», με τη διαφορά πως η γκαλερί για όλο το διάστημα του Αυγούστου, θα λειτουργεί με ραντεβού. Διάρκεια έκθεσης έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2016.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζεται η έκθεση “Through the Looking Glass” στην γκαλερί Cube της Πάτρας

Την ίδια ώρα κλειστή θα παραμείνει όλο τον Αύγουστο η αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης στην οδό Μαιζώνος όπου και φιλοξενείται η ενδιαφέρουσα έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής» σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου. Η έκθεση πάντως θα συνεχιστεί έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα:«Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής» από τις Συλλογές της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Τέλος στο Μοναστήρι Αιγιαλείας το Σάββατο 30 Ιουλίου μετά τις 21.00 ο Πολιτιστικός σύλλογος «Η Βεργουβίτσα» διοργανώνει για 14η χρονιά την παραδοσιακή γιορτή πετροκέρασου συνοδεία λαικοδημοτικής μουσικής ενώ στο κέντρο Volcano στο Δρέπανο το Σάββατο 30/7, μετά τις 23.00 θα εμφανιστεί live ο γνωστός λαικός ερμηνευτής Πάνος Κιάμος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight