Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρίσιμα 24ωρα για το κοριτσάκι που το δάγκωσε ροτβάιλερ

Κρίσιμα 24ωρα για το κοριτσάκι που το δά...

Μάχη να μη χάσει το μάτι του

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την εξέλιξη της κατάστασης του ματιού του 20 μηνών κοριτσάκι από τον Άγιο Νικόλαο μετά τη χειρουργικη επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι για το τι μέλει γενέσθαι με την όραση του παιδιού από το ένα του μάτι, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της οφθαλμικής βλάβης, την οποία έχει υποστεί.

Μετά τη διακομιδή του κοριτσιού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» της Αθήνας, η μικρή υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της βλάβης στο αριστερό της μάτι και ακολούθως να αποφασιστεί εάν χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η αξονική τομογραφία έδειξε πως η οφθαλμική βλάβη είναι βαριά, ίσως και μη αναστρέψιμη, ωστόσο οι εξειδικευμένοι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων έκριναν πως πρέπει να προχωρήσουν στη χειρουργική πράξη, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που τους δίδει η επιστήμη.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, που ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση, το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε θάλαμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με τη γενική κλινική κατάσταση του να είναι καλή.

Την ίδια ώρα οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν και το κάταγμα ινιακού οστού στο κεφάλι του παιδιού, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη αντιμετωπιστεί και ξεπεραστεί.


πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις