Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κατέφθασαν και στην Πάτρα από σήμερα οι κυνηγοί φαντασμάτων - "Ghostbusters" με γυναικείο πρωταγωνιστικό καστ αυτή τη φορά

Κατέφθασαν και στην Πάτρα από σήμερα οι ...

Η ταινία σε διανομή της Feelgood προβάλλεται στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Πρεμιέρα από απόψε Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στην Ελλάδα και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε για την ταινία «Ghostbusters», το reboot της αγαπημένης και επιτυχημένης κωμικής περιπέτειας φαντασίας του 1984 που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία διεθνώς και την είχε σκηνοθετήσει ο 69χρονος σήμερα Αιβάν Ρέιτμαν.

Το καινούριο φιλμ φημολογούμενου κόστους 140 εκατομμυρίων δολαρίων, φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Paul Feig των ταινιών «Φιλενάδες» και της περσινής κωμικής περιπέτειας «Spy» με την Μελίσα Μακάρθι, τον Jason Statham και τον Jude Law.

Η βασική διαφορά με την προηγούμενη ταινία, από τις πιο διάσημες της δεκαετίας του ’80, είναι πως το νέο φιλμ δεν αποτελεί, κατά τα λεγόμενα του Feig, συνέχεια ή επακριβές ριμέικ αλλά μία φρέσκια ματιά στην ιστορία των κυνηγών φαντασμάτων στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα ο σκηνοθέτης επέλεξε το βασικό καστ των κυνηγών φαντασμάτων, να είναι αμιγώς γυναικείο (Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon και Leslie Jones) ενώ μία έξυπνη αναμφίβολα επιλογή ήταν η παρουσία του γόη «Thor» - Κρις Χέμσγουορθ στο ρόλο του σέξι γραμματέα των κοριτσιών. Ο Χέμσγουορθ εξέπληξε το υπόλοιπο καστ και τον σκηνοθέτη με το χιούμορ και τους αυτοσχεδιασμούς του, με αποτέλεσμα ο ρόλος του να γίνει σχεδόν πρωταγωνιστικός.

Ακόμα παίζουν ο Τσαρλς Ντανς, ο Άντι Γκαρσία στο ρόλο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης ενώ όπως αποκαλύφθηκε, εμφανίζονται και πολλοί από το βασικό καστ του πρώτου φιλμ όπως ο Μπιλ Μάρει που αρχικά είχε αρνηθεί, ο Νταν Άικροιντ, η Σιγκούρνι Γουίβερ, κ.α.

Στο νέο Ghostbusters λοιπόν, πρωταγωνιστούν τέσσερις απίθανες γυναίκες κωμικοί ηθοποιοί με προϋπηρεσία στο Saturday Night Live και σε πολλές από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες των τελευταίων ετών. Η Melissa McCarthy και η Κρίστεν Γουίγκ υποδύονται δύο επιστήμονες, με τη δεύτερη να έχει συγγράψει ένα βιβλίο περί φαντασμάτων που όμως έχει αποκηρύξει προκειμένου ν’ ακολουθήσει ακαδημαική καριέρα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. Από την άλλη η Leslie Jones που θα συμβάλλει στην ομάδα, γνωρίζει σχεδόν εγκυκλοπαιδικά την πόλη της Νέας Υόρκης και η Kate McKinnon είναι η ειδικός περί τεχνολογίας.

Το φιλμ ξεκίνησε να παίζεται στις ΗΠΑ στις 15 Ιουλίου 2016 και οι έως τώρα εισπράξεις του έχουν φτάσει τα 92 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα περίπου 37 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι κριτικές είναι συμπαθητικές αν και έντυπα όπως το Entertainment Weekly χαρακτήρισαν το φιλμ πιο «απαλό» και με πιο «ασφαλές» χιούμορ σε σχέση με το πρωτότυπο.

Πάντως η ταινία έχει προξενήσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου και του κοινού και απομένει να δούμε πως θα τα πάει στην καλοκαιρινή Ελλάδα όπου ντεμπουτάρει, σε μία περίοδο που είναι αλήθεια πως δεν είναι ακριβώς ιδανική για blockbuster λόγω των θερινών διακοπών.

Στη διάρκεια του σχεδιασμού της ταινίας είχαν ακουστεί και ονόματα όπως της Τζένιφερ Λόρενς και της Rebel Wilson, οι οποίες τελικά δεν έπαιξαν.

Στο 1ο Ghostbusters του Αιβάν Ρέιτμαν (έχει σκηνοθετήσει και το «Τρεις και Μοναδικοί» το 1986 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Ντέμπρα Γουίνγκερ) εκτός του Bill Murray και του Dan Aykroyd είχαν παίξει και οι Sigourney Weaver, Harold Ramis και Rick Moranis.

*Το νέο φιλμ διανέμει στους ελληνικούς κινηματογράφους η εταιρεία διανομής Feelgood.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture