Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ιδιώτες θα αναλάβουν τα τρία Δημοτικά πάρκινγκ της λιμενικής ζώνης - 0,50 ευρώ η στάθμευση και δωρεάν η μεταφορά - ΗΧΗΤΙΚΟ

Πάτρα: Ιδιώτες θα αναλάβουν τα τρία Δημο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Αδυνατεί να τα αναλάβει ο Δήμος - Δεν έχει προσωπικό

Ιδιώτες αναλαμβάνουν από τον ερχόμενο μήνα τους τρεις υπαίθριους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται μέσα στο λιμάνι. Θα λειτουργήσουν για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού το οποίο εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά προβλήματα του κέντρου. Η απόφαση επικαιροποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, επισήμανε πως η αδυναμία του δήμου να αναλάβει τη διαχείριση των χώρων οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού.

"Υπογράφω μια συνταξιοδότηση την εβδομάδα, χωρίς να γίνονται προσλήψεις" είπε ο κ. Πελετίδης

Στα πάρκινγκ θα εξυπηρετούνται συνολικά 767 οχήματα.

Ο αντιδήμαρχος πολεοδομικού σχεδιασμού Παύλος Στάμος μίλησε στο thebest.gr για την εξέλιξη και τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι χώροι αυτοί είναι:

1. Χώρος, εντός της λιμενικής ζώνης ο οποίος εκτείνεται νοτίως του ανοικτού κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Π και λειτουργούσε έως πρότινος ως χώρος στάθμευσης φορτηγών οχημάτων. Έχει ήδη επαναδιαγραμμιστεί και διαμορφωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να σταθμεύουν Ι.Χ. οχήματα. Έχει χωρητικότητα 434 θέσεις.

2. Χώρος στάθμευσης “Γιώργος Καλεντζώτης”, εντός της λιμενικής ζώνης, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στο χώρο μεταξύ Κολυμβητηρίου ΝΟΠ και του Φάρου. Έχει συνολική χωρητικότητα 210 θέσεων.

3. Χώρος στάθμευσης εντός της λιμενικής ζώνης, νοτίως του Φάρου, ο οποίος είναι διαμορφωμένος από τον ΟΛΠΑ με συνολική χωρητικότητα 123 θέσεων

Όλοι οι χώροι θα λειτουργούν τις ώρες από 07:00-22:00 και θα είναι φυλασσόμενοι. (Η φύλαξη αναμένεται από τον επόμενο μήνα)

Κατά την είσοδο του οχήματος στον εκάστοτε χώρο,  θα εκδίδεται χειρόγραφη απόδειξη στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός του οχήματος και ο αριθμός των επιβαινόντων του. Η απόδειξη αυτή, το αντίτιμο της οποίας καθορίζεται στα 0,50 €, θα χρησιμεύει ως εισιτήριο μετ’ επιστροφής για όλους τους επιβάτες του οχήματος, σε λεωφορεία που πρόκειται να διατεθούν από , τον Ο.Λ.ΠΑ. και το Αστικό ΚΤΕΛ.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 07:00-21:30, ανά 15’,  ανά 8’.

Παράλληλα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, πλησίον του χώρου στάθμευσης «Γιώργος Καλεντζώτης» θα οριοθετηθούν τέσσερις θέσεις στάθμευσης οχημάτων ταξί, μετά από σύμφωνη γνώμη του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις