Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προς επαναδημοπράτηση το σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος - Ρίο, μετά το τρίτο όχι του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Προς επαναδημοπράτηση το σιδηροδρομικό έ...

Απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τρίτη φορά η σύμβαση μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της Κοινοπραξίας Πόρτο Καρράς

Το Ελεγκτικό Συνέδριο για τρίτη φορά απέρριψε τη σύμβαση μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας Πόρτο Καρράς για το σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος- Ρίο και σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη του έργου, μέσα στο καλοκαίρι.

Η απόρριψη της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τρίτη φορά μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της Κοινοπραξίας Πόρτο Καρράς οδηγεί την εταιρεία να επιλέξει νέο διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου, το οποίο θεωρείται απόλυτα αναγκαίο για τον εκσυγχρονισμό της ραχοκοκαλιάς του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος - Πάτρα, για την οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση προς τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους.

Συγκεκριμένα αφορά το έργο «Κατασκευή έργων υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από Χ.Θ. 113+000-Χ.Θ. 123+500 στο τμήμα Ψαθόπυργος-περιοχή Ρίου». Το κόστος του έργου είναι 214 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) ενώ η διάρκεια των έργων έχει υπολογισθεί σε 36 μήνες. Αν το έργο καταφέρει να ξεκινήσει το 2016, τότε πιθανότατα να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019. Το μήκος των έργων είναι συνολικά 10,5χλμ ξεκινώντας από τον Ψαθόπυργο έως την ευρύτερη περιοχή του Ρίου. Πρόκειται για το τρίτο «όχι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγούν στην ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού και στη διεξαγωγή νέου, ο οποίος ωστόσο θα έχει διαφορετικό αντικείμενο αλλά και προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα δημοπράτηση θα περιέχει υποδομή (για το τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο) και επιδομή-ηλεκτροκίνηση για το τμήμα Αίγιο-Ρίο) και θα πρέπει να δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Και αυτό γιατί θα πρέπει να διατηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση της γραμμής μέχρι την Πάτρα το 2020. Το Ψαθόπυργος-Ρίο είναι ένα από τα τελευταία τμήματα προς ανάθεση στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Πάτρα, καθώς τα περισσότερα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοπράτηση του έργου είχε γίνει τον Μάρτιο του 2015 και αρχικός μειοδότης ήταν η ιταλική GD Infrastrutture η οποία ωστόσο αποκλείστηκε λόγω απουσίας μίας σφραγίδας. Νέος ανάδοχος αναδείχθηκε τελικά η δευτερη κατά σειρά εταιρεία Πόρτο Καρράς. Ακολούθησαν προσφυγές, με το Ελεγκτικό Συνέδριο να απορρίπτει τρεις φορές της σχετική σύμβαση.

Αχαΐα:Μπελάδες για το τρένο - Ναυαγεί το έργο Ψαθόπυργος-Ρίο. Πάει πίσω ο σχεδιασμός

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει την τύχη του ... - Thebest.gr

Στην Πόρτο Καρράς το σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος ... - Thebest.gr

πηγή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις