Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Στις αρχές Αυγούστου η προκήρυξη της μελέτης για τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού έως και το Ρίο-Τι γίνεται με τη δυτική Αχαΐα

Αχαΐα:Στις αρχές Αυγούστου η προκήρυξη τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η διάβρωση των ακτών είναι ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα

Η θάλασσα τρώει την ακτή και στα δυτικά και στα ανατολικά του νομού Αχαΐας. Από τον Αλισσό έως την Αιγιάλεια το φαινόμενο είναι σε κάποια σημεία ιδιαίτερα έντονο και μάλιστα έχει προκαλέσει και ζημιές, όπως παραδείγματός χάριν στον Αλισσό, ενώ στο Μονοδένδρι υπάρχουν δέντρα, που βρίσκονται στον αέρα και είναι επικίνδυνο να πέσουν.

Τα δέντρα που "πετάνε" στο Μονοδένδρι - Κάθε χρόνο και πιο επικίνδυνα-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος στα ανατολικά, στις αρχές Αυγούστου, προκηρύσσεται από το Υπουργείο Υποδομών μελέτη για τη διάβρωση των ακτών  του Κορινθιακού και μέχρι το Ρίο,προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ.

Χάνουμε τις ακτές – Η διάβρωση "τρώει" τις παραλίες σε Δυτική και Ανατολική Αχαΐα-Πότε θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται συνολικά με αυτή τη μελέτη και όχι αποσπασματικά, όπως γινόταν με μελέτες στο παρελθόν και ζήτησε  η μελέτη να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται οι παρεμβάσεις τμηματικά, καθώς είναι αδύνατο να βρεθεί χρηματοδότηση για όλη την ακτογραμμή, στο πλαίσιο ενός ενιαίο έργου.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης δηλαδή, που θα χρειαστεί τον χρόνο της,θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την εκτέλεση παρεμβάσεων.Άρα προς το παρόν υπομονή...

Ωστόσο πιο προχωρημένη είναι η διαδικασία για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στη Δυτική Αχαΐα. Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος λέει στο thebest.gr ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται η μελέτη που κάνει η Περιφέρεια. Ήδη έχουν γίνει γεωτρήσεις και άλλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος  και αφορά την ακρογραμμή από τη Δυτική Αχαΐα έως την Πάτρα. Αμέσως μετά, αναφέρει ο κ. Αλεξόπουλος, θα ακολουθήσει η διαδικασία της εξεύρεσης των πόρων  με την ένταξη σε έργο.

Και σε αυτή την περίπτωση η εκτέλεση θα είναι τμηματική γιατί είναι δύσκολο να βρεθούν όλα τα χρήματα για τις εργασίες, στον ίδιο χρόνο.

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Αλεξόπουλος η Περιφέρεια αντιμετωπίζει ενιαία το πρόβλημα των ακτών με μελέτες συνολικές προκειμένου να υπάρξει συνολική και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυτική Αχαΐα: Νέο καμπανάκι για τη διάβρωση των ακτών ... - Thebest.gr

Αχαΐα:Το κύμα καταπίνει τις ακτές – Έντονη η διάβρωση ... - Thebest.gr

Νίκος Νικολόπουλος: «Κινδυνεύουν οι κάτοικοι του Κάτω ... - Thebest.gr

Πάτρα:Σκουπίδια, διάβρωση κι ένας πεσμένος δρόμος ... - Thebest.gr

Σωσίβιο» για τις ακτές του Κορινθιακού-Καταγραφή των ... - Thebest.gr

Κινδυνεύουν από την διάβρωση παραθαλάσσια σπίτια στο ... - Thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις