Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα 90 της χρόνια γιορτάζει η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων - Δείτε τo πρόγραμμα των καλοκαιρινών της εξορμήσεων

Τα 90 της χρόνια γιορτάζει η Φιλαρμονική...

Θα δώσει συναυλία και στον μαρτυρικό Δήμο Χορτιάτη στην Θεσσαλονίκη

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων το 2016 μπαίνει στο ενενηκοστό – 90ο έτος της λειτουργίας της. Στην μακρόχρονη πορεία της έχει καταφέρει ν’ αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της Καλαβρυτινής κοινωνίας στον μουσικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τομέα. Το φετινό καλοκαίρι αυτό η Ορχήστρα θα πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων σε τοπικές εορτές.

Η πρώτη συναυλία είναι στη γραφική Βλασία απόψε Τετάρτη 27 Ιουλίου και συγκεκριμένα στην κατασκήνωση «Ροδέα» όπου θα παρουσιαστεί ένα νεανικό μουσικό πρόγραμμα που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί κατασκηνωτές.

Σημαντική είναι η επομένη παρουσία της που θα πραγματοποιηθεί εκτός του Δήμου Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα όπως γράφει το σάιτ kalavrytanet.com, η Φιλαρμονική των Καλαβρύτων θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2016 που πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης. Στο πλαίσιο του «3ου Αντάμωμα Φιλαρμονικών» η Φιλαρμονική θα δώσει στη κεντρική πλατεία της Μεσσήνης στις 29 Ιουλίου.

Η επόμενη συναυλία είναι προγραμματισμένη στις 6 Αυγούστου στην Κάτω Βλασία.

Στις 7 Αυγούστου η κεντρική πλατεία της Κλειτορείας θα πλημυρίσει από μουσικούς καθώς η Φιλαρμονική του δήμου Καλαβρύτων θα συμπράξει με την Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης» σε μια μεγάλη συναυλία με κοινό μουσικό πρόγραμμα.

Ξεχωριστή θα είναι η επόμενη παρουσία της ορχήστρας στις 11 Αύγουστου καθώς μετά από την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού και με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος για την βραβευμένη ποιήτρια Βούλα Μέμου, η Φιλαρμονική των Καλαβρύτων θα επενδύσει μουσικά αυτή την μοναδική βραδιά.

Η καθιερωμένη συναυλία στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων θα έχει εορταστικό χαρακτήρα για τα ενενήντα χρόνια λειτουργίας της Φιλαρμονικής και θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του καλοκαιριού, την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, με ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει μεγάλο μέρος του μουσικού ρεπερτορίου.

Την αμέσως επόμενη μέρα, την Τρίτη 16 Αυγούστου η ομάδα θα βρεθεί στο δημοτικό διαμέρισμα της Δάφνης όπου τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια παράδοση εμφανίσεων με μεγάλη ανταπόκριση από τους φιλόξενους κατοίκους.

Ο μαρτυρικός Δήμος Χορτιάτη στην Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό. Εκεί στις 31 Αυγούστου με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την Σφαγή του Χορτιάτη (2 Σεπτεμβρίου 1944), η Φιλαρμονική του Μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων θα αποτίσει δια μέσου της Μουσικής αλλά και του Ποιητικού Λόγου, φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

*Η τελευταία εμφάνιση για το καλοκαίρι του 2016 θα είναι στην Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, στο Brass Festival. Ο φημισμένος καλλιτεχνικός χώρος θα φιλοξενήσει την συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Πηγή: kalavrytanet.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture